Conferinţa Naţională de Lansare a Centrelor interuniversitare - pilot de comunicare şi valorificare a proprietăţii intelectuale

29.04.2013 | T&T PLUS | T&T
Conferinţa Naţională de Lansare a Centrelor interuniversitare - pilot de comunicare şi valorificare a proprietăţii intelectuale

Universitatea Politehnica din Bucureşti a găzduit ieri, 29 aprilie Conferinţa Naţională de Lansare a Centrelor interuniversitare - pilot de comunicare şi valorificare a proprietăţii intelectuale, eveniment organizat în cadrul proiectului „Comunitate virtuală interuniversitară pentru știință, tehnologie, inovare și valorificare a proprietății intelectuale”. La această conferinţă au participat reprezentanţi ai instituţiilor implicate în proiect, managerul de proiect din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, cadre didactice, studenți și reprezentanţi ai mediului socio-economic.

Proiectul promovează şi susţine activitatea de cercetare şi inovare în mediul universitar românesc prin pregătirea a 6000 de studenţi pentru urmarea unei cariere în acest domeniu. Prin dotarea centrelor din cele trei universităţi s-a creat infrastructura necesară care face ca acestea să fie locul de  întâlnire al teoriei cu practica. Pe lângă cursurile de formare în domeniul cercetării ştiinţifice la care participă, studenţii accesează portalul atât pentru a-şi posta propriile proiecte sub îndrumarea profesorilor, cât şi pentru a afla ce proiecte sau teme de cercetare propun reprezentanţii mediului socio-economic”, a declarat Simona Tănase, manager de proiect din partea Ministerului Educaţiei Naţionale.

Beneficiar al proiectului este Ministerul Educaţiei Naţionale, iar parteneri în derularea acestuia sunt Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest din Timişoara, Institutul IREMIS din Rouen (Franţa), The Red Point şi Gold Agama Consulting. Scopul principal al proiectului vizează educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere.

Proiectul „Comunitate virtuală interuniversitară pentru știință, tehnologie, inovare și valorificare a proprietății intelectuale” este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane şi se înscrie pe axa prioritară 1 – “Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere”, în Domeniul major de intervenţie 1.2 – „Calitate în învăţământul superior”. (comunicat de presă Gold Agama Consulting)


3135 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.