Tehnologie complexă de injecție mase plastice, la Fakuma 2017

Tehnologie complexă de injecție mase plastice, la Fakuma 2017

WITTMANN BATTENFELD a ales o tehnologie complexă de injecție mase plastice ca să se prezinte la Fakuma 2017

Piese de plastic se pot face și într-un garaj dintr-un sat…și aici este o competiție mare pe un preț mic. Însă aplicațiile de nișă, piese din două culori, aplicații speciale… aici aerul se rarefiază și cine are putere și, mai ales, dorință să ajungă acolo va fi recompensat pe măsura îndrăznelii lui!

Având ca îndemn pentru clienții noștri ,,be smart”, WITTMANN BATTENFELD va prezenta vizitatorilor interesați o tehnologie de injecție mase plastice de top de pe 17 până pe 24 octombrie în hala B1, standul 1204 la târgul, mereu aglomerat, din orașul Friedrichshafen, Fakuma, unde sigur, dacă veniți nu veți regreta decât drumul de o oră pe care îl veți face în fiecare zi până la târg, de la cei 60 km unde veți găsi hotel!

Dintre starurile prezente menționăm: EcoPower Xpress 400, o mașină complet electrică de mare viteză

Noua mașină EcoPower Xpress – prezentată ca și prototip la K 2016 – a fost pusă în producția de serie și este disponibilă spre vânzare clienților din întreaga lume, având pentru început 2 forțe de strângere disponibile: 400 și 500 TF!

Noua mașină EcoPower Xpress este o mașină concepută și mai bine zis TUNATĂ pentru nevoile industriei ambalajelor și/sau a pieselor cu pereți subțiri. Spun tunată pentru că în mintea mea este ca un autoturism dus la MAXIMUM DE PUTERE, VITEZĂ -aș compara-o cu un autoturism cu peste 700 cai putere și toate lucrurile ajustate pentru a putea controla acestă putere incredibilă: anvelope, frâne, sisteme informatice de tracțiune și control. Chiar dacă acționarea injecției este electrică are capacitatea să dezvolte o viteză mai mare decât o mașină de mare viteză clasică cu acumulatori hidraulici cu azot! Pentru ca acest lucru să se poată întâmpla avem pe unitatea de injecție un fel de sistem 4 x 4, dar detalii vă putem da numai la fața locului (aici învățăm și competiția!) De asemenea, pentru a dezvolta aceeași viteză pe închidere și deschidere, sistemul de închidere este reproiectat având un sistem de acționare electrică DIRECTĂ INTELIGENTĂ ! O acționare extrem de rapidă nu ar putea exista dacă nu ar fi susținută de o putere mare și, de asemenea, de un sistem de senzori de mare acuratețe și reactivitate, pentru că degeaba ai putere și viteză dacă nu ai avea un control al acestor forțe colosale!

Aplicația prezentă la Fakuma va fi un EcoPower Xpress 400/3300+ care va produce capace de HDPE cu un ciclu total de 2,7 secunde cu o matriță care va avea 96-cuiburi pusă la dispoziție pentru clienții noștri de producătorul francez de matrițe -Plastisud. Capacele vor fi răcite cu un sistem de răcire ale firmei austriece Eisbär, și depozitate în cutii.

 

Altă temă prezentă va fi: injecția pieselor complexe din două sau mai multe componente, culori sau materiale cu proprietăți diferite.

 

Astfel, WITTMANN BATTENFELD va prezenta tehnologia COMBIMOULD cu mașini de injecție din seria Power. Vor fi 2 mașini din seria servo-hidraulică Smart Power și o mașină din seria Micro Power, aceasta din urmă fiind pentru micro-aplicații.

Dacă aș zice al doilea star prezent sigur s-ar supăra și nu ar fi OK, starurile vor să fie mereu ca Wittmann Battenfeld, adică mereu pe primul loc. Așa că o să zic, alte staruri prezente vor fi:

  • SmartPower 120/525H/130L, o mașină cu 2 unități de injecție. Prima unitate de injecție va injecta un material termoplast, iar a doua va injecta un silicon lichid. Piesele vor fi realizate cu o matriță cu 4+4 cavități, furnizată de producătorul de matrițe Italian Silital (Oldrati group), realizată de Linea Stampi Srl. Piesele vor fi preluate și depozitate pe o bandă transportoare de un robot WITTMANN W 831 care va avea NOUL CONTROLER R9!

 

  • SmartPower 60/210H/210S/210V - pe acestă mașină cu 3 unități de injecție va fi produsă o jucărie pentru Playmobil, cu o matriță cu 6 cuiburi realizată de matrițeria Geobra Brandstätter. Astfel, vor fi injectate 3 materiale plastice diferite PPT, POM și PA. Designul mașinii, cu deschideri generoase, și foarte bună accesibilitate a gamei Smart Power, cu distanțe mari între coloane, o recomandă pentru aplicații multicomponent deoarece, de obicei, matrițele sunt foarte voluminoase. De asemenea, având servo-motor în standard, consumul de energie este redus pe toate perioadele în care mașina nu are nevoie de mișcare activă.
  • MicroPower 15/10H/10H va fi a treia aplicație prezentă legată de injecția multiplă, de această dată fiind realizată o piesă din 2 componente, și anume un conector pentru capul acului unui pick-up. Piesa este realizată dintr-un PC care este electroconductiv, pe o matriță cu un singur cuib, produsă de matrițeria Ortofon, din Danemarca. Mașina va avea 2 unități de injecție și masă rotativă. Piesele vor fi preluate și depozitate de un robot Scara WITTMANN W8VS4, special conceput pentru acest tip de mașină. De asemenea, sistemul de injecție va avea o cameră industrială pentru inspecția automată a calității pieselor.

 

Cea mai complexă și completă tehnologie de integrare a tuturor echipamentelor care realizează o piesă de plastic: WITTMANN 4.0, integrarea mașinii cu robotul și cu toate echipamentele auxiliare. De asemenea va fi combinată cu altă Tehnologie, și anume AIRMOULD® - procedeu de injecție cu presiune internă a gazului pe o mașină EcoPower 160 cu integrarea FIZICĂ a robotului, numită la noi INSIDER.

Pe toate echipamentele WITTMANN BATTENFELD prezente la Fakuma va fi implementat sistemul de control și calitate WITTMANN 4.0. Pentru prima dată va fi inclus în sistemul WITTMANN 4.0 și un uscător WITTMANN ATON direct în noul controler al mașinii de injecție UNILOG B8, în afară de lucrurile care deja se puteau integra, cum ar fi robotul, dozatorul de culoare gravimetric GRAVIMAX, aparatele de termostatat și debitmetrele automate FLOWCON.

Pe mașina EcoPower 160/750 va funcționa o matriță realizată de matrițeria Haidlmair din Austria, care va produce un umeraș folosind tehnologia AIRMOULD® procedeu de injecție cu presiune internă a gazului, care va avea interfața integrată în controlerul mașinii UNILOG B8. Sistemul va avea atât un generator de nitrogen, cât și un booster al acestuia, amândouă integrate în aceeași unitate. Piesele vor fi preluate și depozitate de un robot WITTMANN W 818 care va fi integrat atât fizic, cât și din punct de vedere al softului și va avea noul controler R9.

Sistemul de generare a azotului și a boosterului integrat, care se va afla lângă mașină, va putea oferi oportunitatea vizitatorilor să observe acest nou echipament modular ,,AIRMOULD®-Center”.

Pentru a oferi vizitatorilor o idee mai clară asupra sistemului WITTMANN 4.0 și a tendinței referitoare a 4-a revoluție industrială INDUSTRY 4.0, în stand va fi amplasat un panou interactiv care va arăta toate avantajele acestui sistem.

Serviciile noastre: MES and CMS – inteligent și eficient

WITTMANN BATTENFELD va prezenta și o gamă de servicii pe care le poate oferi, și anume sistemul de producție MES, împreună cu noul nostru partener MPDV Mikrolab GmbH, pentru integrarea mașinilor de injecție într-un sistem al tuturor mașinilor integrate al unei fabrici sau, dacă clientul are mai multe fabrici/hale, al mai multor hale, tot sistemul fiind în concordanță cu INDUSTRY 4.0. Mașinile vor avea interfață pentru monitorizarea producției Euromap 77/83, protocol bazat pe OPC/US care va deveni noul standard în domeniu. Organizația Euromap planifică să lanseze acest protocol / interfață de comunicare EM 77/83 în Februarie 2018.

De asemenea, vizitatorii vor putea observa noul sistem de mentenanță preventivă numit Conditioning Monitoring, un sistem de senzori care monitorizează statusul funcționării corespunzătoare a elementelor componente ale mașinii de injecție și previzionează când va trebui să i se facă următoarea revizie sau când se vor înlocui diverse elemente.


Bogdan Nestor este General Manager Wittmann-Battenfeld Romania


989 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.