Jungheinrich a lansat noua generaţie de elevatoare acţionate prin combustie internă

10.07.2014 | LOGISTICA | Mepax
Jungheinrich a lansat noua generaţie de elevatoare acţionate prin combustie internă

Compania Jungheinrich a lansat o generaţie complet reproiectată de elevatoare acţionate prin motoare cu combustie internă (CI) la CeMAT (mai 2014, în Hanovra). Proiectate şi realizate în Germania, aceste elevatoare pentru uz general, fiabile şi robuste, asigură randamente peste medie cu consum simultan scăzut de combustibil. Noua generaţie de elevatoare-stivuitoare suportă o sarcină utilă de până la 3.500 kilograme, cu înălţimea maximă de ridicare de 7,50 metri. 

Simultan, Jungheinrich a lansat două serii noi de elevatoare cu furcă contrabalansate, acţionate cu combustie internă - motostivuitoare cu convertizor de cuplu hidrodinamic din gamele de produse DFG/TFG 316-320 şi DFG/TFG 425-435.

 

Proiectat pentru operaţii dificile în zone cu climat variat

Motoarele Kubota acţionează toate aceste tipuri de elevatoare realizate în fabrica de producţie Moosburg din statul Bavaria, Germania. ,,Aceste motoare industriale, încercate şi testate în întreaga lume pe maşini cu construcţie pentru medii dificile de lucru, asigură deja momente mari la viteze mici de rotaţie”, spune Marek Scheithauer, Şeful Departamentului de Management al Produselor din cadrul Elevatoarelor Contrabalansate Acţionate de Motoare cu CI de la Jungheinrich. Aceste motostivuitoare robuste dispun de componente de înaltă calitate, extrem de durabile şi cu o durată lungă de funcţionare, fiind ,,ideale pentru operaţiile dificile din diferite zone climaterice”. Aşa cum spunea Scheithauer, cerinţa pentru elevatoarele ce pot funcţiona în medii dure de operare a inspirat Jungheinrich să aplice cele mai noi dezvoltări tehnologice interne noilor componente de bază ale convertizorului de cuplu. Acestea includ inovaţii ale arborilor, carcasei şi a coloanelor de direcţie.

Contragreutatea de pe noul elevator este integrată în carcasa portantă, în timp ce coloana de direcţie a fost integrată în contragreutate. ,,Centrul de greutate nu numai că este extrem de jos, dar este şi poziţionat optim între osii” continuă Scheithauer. Acest lucru conferă elevatorului cu furcă o stabilitate excepţională, nemaifiind necesari stabilizatorii electronici suplimentari. Marek Scheithauer adaugă faptul că ,,acest lucru înseamnă o stabilitate înaltă de deplasare şi asigurarea caracteristicilor excepţionale de siguranţă, în staţionare şi în mişcare”.

Arborele de transmisie patentat de Jungheinrich din noul convertizor de cuplu este prevăzut cu o frână integrată multi-disc umed fără uzură. Marek Scheithuer declară, ,,faţă de frânele standard cu tambur, frânele multi-disc umed înseamnă costuri aproape inexistente”. Mai mult, datorită modelului compact închis, condiţiile dure externe nu pot diminua performanţa frânelor. Sistemul de răcire de înaltă eficienţă funcţionează integral chiar şi la temperaturi foarte ridicate ale ambientului. Radiatorul este o unitate compactă realizată 100% din aluminiu. Acesta garantează faptul că noul elevator cu convertizor de cuplu este proiectat să reziste prafului şi altor influenţe nefavorabile de mediu.

 

Disponibilitatea înaltă a elevatorului

Datorită componentelor robuste de înaltă calitate, întreţinerea este rapidă, uşoară şi economică, necesitând cunoştinţe tehnice minime. Marek Scheithauer explică, ,,chiar şi în cazul în care se realizează o lucrare de întreţinere, putem garanta disponibilitatea înaltă a elevatorului, putând minimiza întreruperile producţiei interne şi a fluxurilor logistice de muncă”. Combinaţia dintre capota motorului în formă de L, ce poate fi înclinată la aproximativ 90 de grade, şi panourile laterale cu deschidere rapidă asigură un acces excelent la compartimentul motorului.

În timpul lucrărilor de dezvoltare la această nouă generaţie de elevatoare, inginerii de proiectare s-au concentrat şi pe scaunul operatorului. Coloana subţire de direcţie oferă un spaţiu mai mare pentru picioare faţă de elevatoarele industriale prevăzute cu coloane obişnuite de direcţie. Operatorul încărcătorului poate regla uşor scaunul confortabil în funcţie de necesitate, bucurându-se de avantajele unei operări sănătoase şi fără oboseală a elevatorului. Opţiunile variate de descărcare şi de depozitare a obiec­telor, de tipul suportului de cupă şi clipboard-ului, permit operatorului menţinerea unui loc de muncă ordonat şi organizat.

Noile game de modele sunt prevăzute standard cu o frână electrică de parcare, eliminând maneta frânei de mână din vechea cabină. Operatorul apasă pur şi simplu un buton pentru a activa frâna. Noul model al arborelui de ridicare asigură o vizua­lizare mai bună a sarcinii utile, a furcii şi a zonei de lucru în general. ,,O vizibilitate bună de ansamblu nu numai că favorizează operaţiile relaxate, concentrate şi în siguranţă ale elevatorului, dar îmbunătăţeşte şi cifra de afaceri”, concluzioneză Scheithauer.


6550 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Mai multe despre Jungheinrich

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.