
Aboneaza-te la T&T
1. PATRAN - Soluţia completă de pre şi post-procesare în analiza cu elemente finite
2. GreenBau Tehnologie la TIB 2012
3. GreenBau Tehnologie continuă să se implice activ în instruirea studenţilor
Oparte importantă a activității Best Smart Consulting reprezintă comunicarea continuă cu companiile partenere pentru a înțelege „mișcările” de pe piața forței de muncă, nevoile de formare și problemele pe care industria românească trebuie să le rezolve. În întâlniri și discuții avute cu specialiști din departamentele de resurse umane, cu directori de companii din industrii diverse, aceeași îngrijorare apare recurent: lipsa angajaților „potriviți”.
Paradoxal, România are în 2017 cea mai mare creștere economică din Europa în contextul unei aparent acute lipse de personal calificat pentru susținerea creșterii industriale.
Din punctul de vedere al industriei noua generație de operatori, ingineri sau manageri este în general slab pregătită, dar care în negocierile de angajare cer beneficii echivalente unor poziții mult peste pregătirea lor.
Tupeu sau inconștiență... oricum ar fi etichetate majoritatea discuțiilor converg către concluzia lipsei de pregătire a noii generații pentru a susține creșterea industrială.
Trăim într-un secol al tehnologiei, ne pregătim pentru noua revoluție industrială „Industry 4.0”... Cum vom face față acestei revo luții? Cine sunt cei ce o vor duce mai departe?
Întrebarea pe care o punem este însă: cumevaluăm competenţele cu adevărat critice în contextul „Industry 4.0”?
Cine a rămas de fapt în urmă?
Nu încercăm oare să evaluăm cu criterii neadaptate tendinței tehnologice și industriale actuale o generație mai pregătită decât noi să preia procese de fabricație complet diferite, automatizate, robotizate și conectate la diferite platforme web sau rețele digitale complexe? Nu testăm noii angajați dacă știu să lucreze disciplinat și corect, în contextul în care tehnologia va pune reala întrebare: știu să creeze, să comunice și să rezolve probleme?
Forumul economic de la Davos, din anul 2016 prezintă „Future of Jobs Report”, în care prezintă comparativ cele 10 abilităţi esen-ţiale pentru angajați în anul 2015 comparativ cu anul 2020.
Până în 2020, se prevede că a patra Revoluție Industrială va transforma modul în care muncim, trăim și interacționăm. Multe posturi care implică sarcini predictibile și de rutină vor fi înlocuite de roboți și mașini industriale. La rândul lor, noii angajați vor trebui să fie pregătiți pentru cele 10 abilități de bază pentru a fi pregătiți de viitor.
De ce sunt aceste abilități prezentate de „Future of Jobs Report” ca fiind atât de importante?
Tehnologiile avansate vor rezolva majoritatea problemelor prin programare.
Oricum, abilități de nivel ridicat, care implică creativitate, gândire critică și inteligență emoțională sunt greu, dacă nu chiar imposibil, de replicat tehnologic. Abilitățile ușor de învățat vor fi ușor de copiat și automatizat.
Până când angajații nu vor învăța abilitățile unic umane, ei vor risca pierderea locurilor de muncă.
Până când companiile nu vor învăța să evalueze diferit abilitățile noii generații, vor risca pierderea unor angajați valoroși în perspectiva unui viitor industrial, nu foarte îndepărtat.
În următorii 10 – 20 de ani vor apărea meserii și specializări de care n-ar fi bănuit mai nimeni la începutul secolului și este foarte important ca și România să se alinieze acestor schimbări. Aparenta lipsăde personal calificat nu poate fi, de fapt, semnalul unei generații mai bine pregătite pentru viitor decât sistemele „clasice” de evaluare din industrie?
Best Smart Consulting prin ACADEMIA INDUSTRIALĂ dezvoltă angajații din produc-ție. }intește dezvoltarea competențelor necesare în noua abordare Industry 4.0: decizii autonome, analiza efectului unor decizii și a impactului lor asupra costurilor, sistemelor sau posturilor de lucru.
ACADEMIA INDUSTRIALĂ formează pentru VIITOR managerii primului nivel (team lideri, șefi schimb) și managerii de nivel superior (manageri producție, mentenanță, calitate, logistică, planificatori, buyeri).
Training-ul are o formă circulară având în prim-plan cursantul și competențele VIITORULUI.
Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.