Aboneaza-te la T&T
1. PATRAN - Soluţia completă de pre şi post-procesare în analiza cu elemente finite
2. GreenBau Tehnologie la TIB 2012
3. GreenBau Tehnologie continuă să se implice activ în instruirea studenţilor
Grupul de firme Minex , unul dintre principalii furnizori locali de soluţii integrate pentru tratarea suprafeţelor, a realizat o cifră de afaceri de aproape 10 milioane de euro în 2014. Perspectivele pentru 2015 sunt pozitive, datorită, în special, contractării unor lucrări importante în domeniul naval și off-shore. În 2014, Minex a reuşit, împreună cu partenerii olandezi, să genereze mai multe proiecte în afara ţării. Acestea au vizat mai ales domeniul vopsitoriilor, al sistemelor de ventilaţie şi dezumidificare. În acest sens, compania derulează contracte în Norvegia, Portugalia, Turcia, Sri Lanka, Olanda, Polonia, Azerbaidjan şi colaborează permanent cu parteneri străini, cărora le oferă servicii de proiectare şi management de proiect.
Interviu cu domnul Mircea Minea (49 de ani), CEO Minex Romania;
Experienţă profesională: 20 de ani în distribuţia de soluţii industriale de tratare a suprafeţelor şi procesare a tablelor şi profilelor.
- Cum caracterizaţi evoluţia pieţei locale de soluţii integrate pentru tratarea suprafeţelor?
Mircea Minea: Anul 2012 a fost unul foarte bun pentru noi. Ulterior, afacerile au intrat, însă, pe o pantă descendentă, care s-a resimţit şi în prima jumatate a lui2014. Un reviriment al comenzilor a apărut în a doua jumătate a anului, în special datorită exportului. Clienţii noştri sunt, în mod special, firme exportatoare sau care desfăşoară proiecte de anvergură, pentru care solicită fonduri europene. Nu ne putem axa exclusiv pe piaţa locală, pentru că sectorul intern al construcţiilor resimte, încă, o criză severă. Este cunoscută blocarea perpetuă a investiţiilor în infrastructură atât în 2013, cât mai ales în 2014, ceea ce are repercusiuni majore asupra domeniului. În aceste condiţii, proiectele în străinătate devin tot mai interesante. Pentru noi, sectorul naval rămâne, în continuare, principalul segment de piaţă. Din 2012 continuăm să dezvoltăm proiecte importante la şantierele navale din Tulcea şi Mangalia, în 2015având asigurat un contract substanţial cu şantierul din Galaţi.
- Care sunt mărcile/tipul de produse comercializate?
M.M.: Grupul Minex este recunoscut mai ales ca ofertant de soluţii la cheie şi mai puţin ca distribuitor de produse. Realizăm hale de sablare şi vopsire atât pentru sectorul naval - unde proiectele sunt complexe - dar şi pentru industrie (confecţii metalice etc). Important este faptul că avem capacitatea de a crea soluţii personalizate, pentru care realizăm intern inclusiv partea de proiectare. Dincolo de gama de echipamente importate, începem deja să producem direct sisteme de ventilaţie, încălzire şi dezumidificare, precum şi echipamente de sablare manuală, integrate cu sistem de recuperare şi transport abraziv, în construcţie containerizată.
- Care este capacitatea anuală de producţie/ import de care dispuneţi?
M.M.: Capacitatea de import ţine exclusiv de puterea de absorbţie a pieţei. În perioada 2007-2008 aveam vânzări duble, dar situaţia de atunci nu era neapărat normală. În prezent, avem o abordare mult mai prudentă a activităţii. Realizăm un control mai riguros al costurilor şi acordăm o atenţie sporită încasării facturilor. În plus, investim în dezvoltare. În 2014 am extins spaţiul necesar desfăşurării activităţilor de producţie şi asamblare, construind o hală de 600 mpcu macara de 6,3 tone, la sediul nostru central din Bucureşti. În 2015 vom achiziţiona maşini-unelte performante, în valoare de peste 500.000 de euro, cu care să asimilăm si săpersonalizăm o parte din produsele importate în prezent.
Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.