EFD Induction Romania

EFD Induction Romania

Certitudine - Extinderea activităţii.

Deziderat - Întinerirea personalului

În numărul patru din 2014 al T&T, EFD Induction SRL anunţa iniţierea unui proiect ambiţios de transfer de know-how şi asimilare de nouă tehnologie, cu o finanţare din partea guvernului norvegian în cadrul proiectului GREEN INDUSTRY INNOVATION PROGRAMME ROMANIA, pentru extinderea activității unității de producție de la Vidra a companiei din Norvegia. Fiind un proiect foarte complex şi interesant prin obiectivele urmărite, în continuare vă prezentăm evoluția acestuia.

Despre actuala etapă a implementării proiectului

În prezent, compania este în faza de finalizare a investițiilor și de pregătire a transferului de know-how. Prin aceste măsuri se urmărește și punerea bazelor dezvoltării sediului EFD Induction din România. În plus, va crește atât gradul de complexitate al echipamentelor produse, cât și volumul, conform strategiei Grupului.

Echipamente, tehnologii, personal

Pentru a atinge nevoile extinderii procesului de fabricație a echipamentelor EFD, în cadrul proiectului cu finanțare norvegiană au fost achiziționate și instalate deja o parte a utilajelor necesare (spre exemplu, ghilotina - 3000 mm și presa - 2500mm/100t). Urmează ca până în primul trimestrul din 2016 să fie puse în funcțiune și următoarele echipamente:

  • cuptor de brazare în vid (2400x1300mm);
  • instalație de tăiere cu jet de apă (3000x1500mm);
  • centru de frezare CNC (1600x700mm/1500 kg).

Toate echipamentele sunt deja comandate, iar personalul aferent va fi angajat din timp pentru școlarizare/training, astfel ca în momentul punerii în funcțiune a echipamentelor acestea să poată fi folosite eficient.

De asemenea, vor fi implementate măsurile preconizate pentru creșterea gradului de protecție a mediului (filtre și monitorizare eficientă a  energiei la probele cu instalațiile companiei), scopul principal al proiectului GREEN INDUSTRY INNOVATION PROGRAMME ROMANIA.

Legat de personal, având în vedere situația actuală pe piața muncii din România, și în special în zona București, compania asigură instruirea la locul de muncă a unor tineri care abia au ieșit de pe băncile școlii. Este un proces pe care EFD Induction Rom#nia dorește să-l intensifice, printr-o colaborare de lungă durată cu unul dintre liceele din apropiere (în acest sens, este așteptată și implicarea inspectorilor școlari). În paralel, sunt continuate programele de calificare începute cu sucursalele Grupului din Europa, pe diverse specialități (mecanici, lăcătuși, instalatori, dar și ingineri proiectanți).

 Rezultatele implementării noilor tehnologii

Folosind noile echipamente, EFD Induction România va reuși, pe de-o parte, să implementeze un proces foarte eficient de brazare a componen­telor folosite în echipamentele Grupului, iar pe de altă parte va produce intern decuparea și frezarea componentelor principale, de mare precizie, ale mașinilor produse la Vidra. Astfel, compania își va mări și gradul de flexibilitate, reducând-și totodată timpul de răspuns/realizare a echipa­mentelor proprii.

Strategia Grupului norvegian pentru EFD Induction România este bine definită în ceea ce privește dezvoltarea departamentului de proiectare, urmărindu-se creșterea permanentă a cunoștințelor colegilor români. Scopul colectivu­lui din România este de a fi capabili să proiecteze singuri echipamente complexe. Pe de altă parte, după primul pas de retehnologizare, se dorește creșterea eficienței în producție la nivelul celor­lalte sucursale și preluarea a cât mai multe dintre proiectele complexe.

Pe 25 iunie 2014, la sediul EFD Induction din Vidra, a avut loc lansarea oficială a proiectului EFD – GAT (Green Advanced Technology). Ținta proiectului EFD-GAT, apro­bat de Innovation Norway/Norway Grants în martie 2014 și cu data scadentă aprilie 2016, este de a acoperi nevoia de instruire specifică a echipei din România și necesi­tatea unei dotări tehnice avansate a unității de producție de la Vidra, pentru ca aceasta să poată sprijini ambițioasele obiectivele de viitor ale grupului EFD. Actualul proiect este o continuare a implementării de către EFD Induction a unui proiect de succes în perioada anterioară de finanțare 2007-2009 a Industry Innovation Program.

Despre EFD Induction SRL

Compania EFD Induction SRL este continuatorul activităților în domeniul inducției a societății Inductro SRL, care a fost preluată de EFD AS în 2006 și integrată integral în profilul grupului începând cu 2012, când s-au preluat 100% din acțiuni. EFD AS are patru unități de producție în Europa, fiind cea mai mare companie europeană în domeniul producției de echipamente pentru încălzire prin inducție. Producătorii de componente auto reprezintă una din piețele cele mai importante pentru echipamentele EFD.


2154 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.