Redefinirea artei mişcării

25.10.2013 | SUDURA | Fanuc
Redefinirea artei mişcării

Roboţi inteligenţi de sudură: FANUC ARC Mate 100iC

FANUC şi-a propus dezvoltarea unor celule de sudură mai mici şi mai eficiente, rezultatul fiind robotul ARC Mate 100iC, conceput pentru sistemele mai mici de sudare sau pentru liniile de producţie dotate cu echipamente de sudură amplasate dens sau în spaţii înguste. ARC Mate 100iC este dotat cu un braţ robotic mai scurt, care poate fi încărcat cu o greutate de până la 10 kg, ceea ce permite utilizarea torţelor de sudură speciale şi utilizarea tehnologiilor complexe de senzori.

Robotul ARC Mate 100iC dotat cu şase axe are cea mai mare capacitate în categoria sa, fiind caracterizat de un design compact, o eficienţă de operare de primă clasă, precum viteză, rezistenţă şi performanţă îmbunătăţită. Această afirmaţie este valabilă în cazul pieselor de lucru de orice mărime sau formă.

Spre deosebire de roboţii dotaţi cu o carcasă tradiţională, în cazul robotului ARC Mate 100iC cablajul este complet închis în carcasa robotului, ceea ce permite configuraţiei de cabluri specifice aplicaţiei să urmărească cu precizie şi în mod repetat mişcarea robotului. Acest lucru simplifică nu numai programarea robotului sau gestionarea şi întreţinerea acestuia, ci şi o rezistenţă mai îndelungată a cablurilor, datorită faptului că posibilitatea de îndoire, rupere sau dislocare a acestora dispare. În plus, această modalitate de cablare permite rotaţia completă a braţului robotic, în timp ce cablurile şi conductele sunt în siguranţă maximă, zona de lucru creşte, astfel, la maxim, în cazul în care robotul este instalat în poziţie inversă. Diferitele modalităţi de instalare - pe podea, tavan sau montare în unghi - oferă mai multe oportunităţi constructorilor de sistem. Robotul ARC Mate 100iC este ideal pentru aplicaţiile de sudură TIG, MIG, MAG, WIG sau laser.

 

Noul robot destinat sudării cu arc electric: FANUC ARC Mate 0iA

Robotul FANUC ARC Mate 0iA este un robot extrem de uşor şi compact, special conceput pentru aplicaţii de sudare cu arc electric şi poate fi folosit pentru o gamă largă de aplicaţii de sudare cu arc electric, inclusiv sudarea pieselor mici care este, în mod normal, efectuată cu sudură manuală. ARC Mate 0iA este soluţia ideală pentru sudarea pieselor mici în mod economic.

 

ARC Mate 0iA este unul dintre cei mai econo­mici roboţi din seria ARC Mate cu o anvergură de 1437 mm şi o repetabilitate de 0,08 mm. Designul uşor şi compact al braţului asigură un pachet sigur, optimizat pentru aplicaţii de sudare cu arc electric. Cea mai recentă tehnologie servo oferă viteză mare şi precizie mişcării robotului, în timp ce minimizează interacţiunea operatorului, pentru a creşte eficienţa sistemului de sudare cu arc electric.

Comunicaţia digitală între modulul sursă de sudură şi robotul ARC Mate 0iA asigură un control superior în ceea ce priveşte performanţa sudării, pentru a crea o sudură de înaltă calitate. Diversele forme de undă ale sudurii - cum ar fi sudura fără stropi, profile metalice subţiri sau sudura în pulsuri strict controlate - pot fi aplicate la aproape orice aplicaţie pentru a optimiza sudura. Opţiunile de instalare includ posibilităţi de montare orientată, verticală sau în unghi. În cazul în care este montat în poziţie inversă, braţul J3 se poate roti în jurul axei sale.

Atât robotul ARC Mate 100iC, precum şi ARC Mate 0iA pot fi comandaţi de către controlerul R-30iB sau R-30iB Mate, ambii având posibilitatea conectării la mese rotative sau alte axe externe.


Taguri: Fanuc
22788 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.