
Aboneaza-te la T&T
1. PATRAN - Soluţia completă de pre şi post-procesare în analiza cu elemente finite
2. GreenBau Tehnologie la TIB 2012
3. GreenBau Tehnologie continuă să se implice activ în instruirea studenţilor
România se situează pe locul trei în UE ca independență energetică și până în 2010 a atins deja 35% din targetul asumat față de Comisia Europeană, ca până în 2020, 38% din consumul intern de electricitate să provină din surse regenerabile. Cu toate acestea consumul de energie al României este mult prea mare, iar un prim pas pentru a evita acest consum pornește de la casele private, unde soluția pentru economii la energia electrică ar putea să fie energia fotovoltaică. REECO contribuie la atingerea acestui target prin organizarea celui mai important eveniment internațional din industria solară în România, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE. De 6 ani încoace acest eveniment creează punctul de întâlnire pentru lideri și persoane cu putere de decizie în domeniu.
Din 2008, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE oferă platforma ideală pentru afaceri de succes în ceea ce privește târgul, conferințele și evenimentele conexe. Anul acesta, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE reinventează perspectiva pentru târguri și conferințe pentru energie regenerabilă în România și prezintă noi sub-branduri, precum RENEXPO® SOLAR. Târgul și conferințele vor avea loc între 20-22 noiembrie 2013, în cadrul celui mai modern centru expozițional din România: EXPOROM, București.
Legislația privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile, presupune o reglementare a sectorului energetic românesc prin încurajarea unor investiții de lungă durată și temperarea pieței speculative. Modificarea cu privire la sursele regenerabile de energie provenite din centralele electrice solare, presupune amânarea temporară a acordării de certificate verzi. Astfel, pentru fiecare MWh produs se vor elibera 4 certificate verzi, restul de 2 certificate urmând a fi acordate după 1 aprilie 2017.
Aceste modificări nu descurajează însă, investitorii în energia solară în România. Potrivit datelor Transelectrica, prima jumătate a acestui an a înregistrat o creștere a capacității instalate în centralele fotovoltaice, fiind de 7 ori mai mare în comparație cu sfârșitul anului trecut. În Decembrie 2012, existau în România parcuri fotovoltaice cu o capacitate instalată de 49,3 MW, iar până în iunie 2013 se aflau deja în funcțiune proiecte cu o capacitate de 378,5 MW.
O companie din Spania va construi un nou parc solar, al șaptelea ca mărime din România, în localitatea Livada Mică situată la 30 de km de Satu Mare. Potrivit proiectului construcția parcului urmează sa fie finalizată până la începutul lunii septembrie, iar capacitatea maximă a acestuia va fi de 68 MW, ceea ce poate satisface nevoile a aproape 60.000 de familii de nivel mediu. Managerul proiectului admite că România este foarte rentabilă în ceea ce privește investițiile în energia solară. De asemenea, compania Danubius Power SRL - expozant în cadrul târgului, a finalizat un parc fotovoltaic care este operațional din această primăvară, în comuna Coltău-Baia Mare din județul Maramureș. Parcul este construit din 4.200 de module.
Pentru a veni în sprijinul oficialităților și a investitorilor în domeniu, dar și a consumatorilor finali, RENEXPO® SOLAR oferă mediul propice pentru stabilirea de noi relații pentru afaceri și cultivarea celor existente. Sunt așteptați aproximativ 80 de expozanți din: România, Austria, China, Germania, Grecia, Italia și Ungaria Printre aceștia se numără companii de renume precum: Conergy Italia, Inversolar Energy SRL, Jinko Solar Co., Ltd., Gehrlicher Solar AG, Egnatia Rom SRL, 3 DS ENERGY, Altius Photovoltaic SRL, Alumil, Danubius Power SRL, ESPE, PM Service, Fase Engineering, Electrasol Proiect, Electro SistemSRL, Mabec Trading SRL și alții.
În paralel cu expoziția va avea loc și cea de-aV-a Conferință Internațională - Energia Solară în România, care se va desfășura pe parcursul a două zile de eveniment, între 20-21 noiembrie 2013, la EXPOROM - București. Tematicile principale care se vor dezbate în cadrul conferinței de două zile sunt: Viitorul energiei solare în Europa de Sud-Est; Piețe în Europa de Sud - Est; Cele mai bune exemple din practică a unor proiecte de pe piața de sud-est a Europei; Finanțare și rentabilitate; Integrare în rețea și stabilizare; Probleme de calitate în construcții, managementul de proiect, operare și întreținere, siguranță și fabilitate.
Printre vorbitorii care vor susține prezentări în cadrul conferinței se numără personalități și oficialități naționale și internaționale din domeniu: Zoltan NAGY-BEGE - membru ANRE România, Adrian DIMACHE - Camera di Commercio Italiana per la Romania, Stanislav PIETRUSKO - Președinte al Asociației Fotovoltaice din Polonia, Mihail COTEANU - Director Business Development Division, Alexandru STĂNCIULESCU - Key Account Manager, Ing. Ioan VASILIU - ISPE România, Silvia VLĂSCEANU - Director General ACUE România, Ciprian DIACONU - Președinte CIGRE România și alții.
Mai multe informații despre cel mai mare și important eveniment din domeniul energiei regenerabile în România cât și despre conferințele de specialitate, găsiți pe www.renexpo-bucharest.com.
Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.