Şcoala de Studii avansate în Fabricaţia pe Maşini CNC mai-iulie 2014

Scoala de Studii avansate in Fabricatia pe Masini CNC

Susţinută de Academia de Aşchiere Sandvik Coromant - Centrul de productivitate Sandvik–Timişoara

Şcoala de Studii Avansate în Fabricaţia pe Maşini CNC organizată de Universitatea POLITEHNICĂ Bucureşti, Fac. IMST, Dep. TCM, Lab. Tehnologii Avansate de Fabricaţie pe Maşini CNC, face parte din programul CNC ACADEMY – iniţiat şi coordonat de conf. Univ. Dr. ing. Doru BARDAC.

Cea de-a 7-a ediţie a Şcolii de Studii Avansate de Fabricaţie pe Maşini CNC a fost structurată pe problemele specifice tehnologiilor digitale din fabricaţia pe maşini CNC, unde firme de prestigiu de pe piaţa românească au ţinut cursuri pe durata a 15 zile. La această ediţie au participat o serie de firme, care, prin specificaţiile lor şi prin programul de cercetare şi de fabricaţie au realizări majore în domeniul tehnologiilor digitale de fabricaţie pe maşini CNC.

Companii participante

Au susţinut cursuri următoarele firme: SANDVIK, HEIDENHAIN, INMAACRO, P&GE - AMF, FANUC ROBOTICS, ROBOTSNET, INAŞ, HAAS, CISIMPEX.

Şcoala de Studii Avansate în Fabricaţia pe Maşini CNC a mai cu prins o serie de firme de top din industria românească, cum ar fi: CAMERON ROMÂNIA SRL - CÂMPINA PLANT, CAMERON ROMÂNIA SRL - PLOIEŞTI PLANT şi KOYO ROMÂNIA S.A.

Şcoala de Studii Avansate în Fabricaţia pe Maşini CNC s-a bazat pe programul propus de către SANDVIK ROMÂNIA şi a fost susţinut de specialişti ai CENTRULUI DE PRODUCTIVITATE SANDVIK TIMIŞOARA, centru care face parte din ACADEMIA DE AŞCHIERE SANDVIK COROMANT. Pe parcursul celor 3 zile au fost prezente mai multe acţiuni.

 

Programul de activităţi

  • În prima zi: INVEIO – generaţia nouă de plăcuţe aşchietoare; Metode moderne de prelucrare cu scule antivibratorii, Silent Tools”; Scule noi pentru canelare şi debitare prin strunjire; Metode moderne de prelucrare prin frezare.
  • În a doua zi s-au prezentat: Silent Tools – demonstraţie practică. Tehnologii avansate de răcire în procesul de aşchiere; Deep Hole Machining.
  • A treia zi a fost dedicată, în exclusivitate, demonstraţiilor: Deep Hole Machining – demonstraţie practică; Generaţia nouă de plăcuţe aşchietoare „INVEIO” - demonstraţie practică.

 

Cursurile au fost susţinute de către Constantin Ştefan – Specialist tehnic Coromant şi Sorin Balaban – OTS – Specialist Coromant, iar demonstraţiile au fost făcute de către Evelin Georgescu – CAD/Cam Manager CCE şi Attila Spir.

 

Rezultate ale ŞCOLII

Şcoala de Studii Avansate în Fabricaţia pe Maşini CNC mai-iulie 2014 – ediţia a 7-a a reprezentat un moment important informarea inginerilor în specialitatea TCM, Fac. IMST, UPB. Cunoştinţele dobândite în cadrul acestei forme de perfecţionare constituie un real suport pentru integrarea inginerilor în firme. De menţionat faptul că toţi studenţii care au urmat cursurile Şcoala de Studii Avansate în Fabricaţia pe Maşini CNC au reuşit să se angajeze în firme de prestigiu din industria românească. La sfârşitul acestor cursuri, atât organizatorii din Universitatea POLITEHNICĂ Bucureşti, cât şi specialiştii din firmele care au contribuit la desfăşurarea acestor cursuri, au considerat că Şcoala de Studii Avansate în Fabricaţia pe Maşini CNC a fost un eveniment de succes. Studenţii participanţi la aceste cursuri au apreciat eforturile depuse de către organizatori şi vor continua prin efectuarea de lucrări de cercetare în domeniile prezentate pe parcursul acestor cursuri.


Doru Bardac este conf. Univ. Dr. ing. UPB, Fac. IMST, Dep. TCM, iar Constantin Ştefan este dpl. Ing. Specialist tehnic Coromant


5975 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.