Noile geometrii ale plăcuţelor şi portsculele adaptate optimizează utilizarea lichidului de răcire

08.10.2012 | SCULE | Sandvik
Noile geometrii ale plăcuţelor şi portsculele adaptate optimizează utilizarea lichidului de răcire

Orientarea cu precizie a lichidului de răcire în timpul prelucrării are efect maxim asupra evacuării aşchiilor. La data de 1 octombrie Sandvik Coromant va lansa o gamă de geometrii noi ale plăcuţelor şi portscule adaptate, caracterizate prin duze fixe care garantează dirijarea cu precizie a jetului de lichid de răcire, pentru a ajunge exact în centrul zonei de aşchiere.

Tehnologia avansată a duzelor

Lichidul de răcire circulă de la pompă la sculă prin duze orientate exact spre zona de aşchiere. Astfel se produce un jet de lichid de răcire, care îndepărtează eficient căldura din zona de aşchiere şi ajută la formarea aşchiei. Controlul îmbunătăţit al aşchiei şi durabilitatea mai mare a sculei sunt numai două dintre beneficiile care contribuie la siguranţa şi predictibilitatea prelucrării, prevenind opriri neprogramate ale maşinii.

Se poate atinge chiar o productivitate crescută în aplicaţii complicate şi la materiale care sunt dificil de prelucrat, indiferent de presiunea utilizată. Când se utilizează presiune scăzută de 5–30 bari (72–435 psi) – noile portscule HP de la Sandvik Coromant sunt mai performante decât portsculele obişnuite, care au tendinţa de a revărsa lichidul de răcire.

La presiuni mai ridicate ale lichidului de răcire, peste ~30 bari (435 psi), noua geometrie a plăcuţelor colectează jeturile de lichid de răcire formând un jet puternic şi uniform, care fărâmiţează aşchiile, răceşte plăcuţa şi îmbunătăţeşte durabilitatea sculei. Cu cât este mai mare presiunea, cu atât mai dificile pot fi materialele şi piesele care se pot prelucra cu rezultate excelente.

Portscule

Tehnologia avansată de răcire Sandvik Coromant a reprezentat până în prezent o soluţie mai ales pentru clienţii care utilizează schimbarea rapidă a sculei cu sistemul de prindere SL- şi QS Coromant Capto®. Acum, aceeaşi tehnologie superioară se poate aplica la scule cu coadă universală, făcând posibilă utilizarea pe scară largă a acestei soluţii foarte productive în cazul prelucrărilor cu lichid de răcire, chiar şi pe strunguri mici. (comunicat de presă)


  

11495 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Mai multe despre Sandvik Coromant

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.