Aboneaza-te la T&T
1. PATRAN - Soluţia completă de pre şi post-procesare în analiza cu elemente finite
2. GreenBau Tehnologie la TIB 2012
3. GreenBau Tehnologie continuă să se implice activ în instruirea studenţilor
RoboChallenge este concursul anual de robotică organizat în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Bucureşti, de către Liga Studenţilor Electronişti, concurs aflat deja la ediţia a V-a. Concursul va avea loc în Aula Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, pe data de 21 martie etapa locală și pe 21 aprilie etapa națională.
Robochallenge este un concurs de robotică ce se adresează în special studenţilor pasionaţi de partea practică a unui proiect, dar şi celor dornici să înveţe mai mult. Este un concurs adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar mai ales pasionaţilor de robotică. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii fiind modul prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util folosind cunoştinţele teoretice acumulate.
Provocarea oferită de Robochallenge diferă faţă de alte concursuri prin faptul că stimulează gândirea, echipele primind un regulament pe baza căruia îşi construiesc roboţii de la zero din componente şi materiale pe care le au la îndemână. Fiecare echipă are o viziune şi un mod de abordare deosebite şi în felul acesta apar noi şi noi surprize, majoritatea dând dovadă de inventivitate.
Concursul constă în construirea unor roboţi autonomi, capabili să se confrunte cu ceilalţi roboţi în probele concursului. Ei sunt vitali atât în menţinerea robotului în mișcare cât şi în detectarea adversarului. Abilităţile în programare vor cântări foarte mult deoarece programul reprezintă sistemul nervos al robotului.
Proiectul urmăreşte realizarea unui cadru organizat pentru tinerii pasionaţi de robotică, în vederea consolidării relaţiilor şi îmbunătăţirii comunicării dintre ei. Mai mult, evenimentul îi va ajuta la educarea spiritului competiţional şi a lucrului în echipă, susţinând formarea unei comunităţi autohtone.
Motivația principală a apariției concursului a fost din dorința de a găsi o modalitate prin care să ne valorificăm, într-un mod distractiv, cunoștințele accumulate. Acum 4 ani a fost organizată prima ediţie a concursului de robotică sub numele de Robot Football. Încă de la prima ediție s-a încurajat construirea roboţilor autonomi pornind de la zero.
Robo-Sumo reprezintă aşa numita probă tradițională, fiind tema ediției anterioare, care s-a bucurat de un real succes. Proba se desfăşoară între 2 roboţi autonomi plasaţi într-un ring. Fiecare robot va încerca să-şi scoată adversarul în afara ringului şi în acelasi timp să evite să cadă în afara suprafeţei de joc. Primul ieşit din cadru pierde runda. Regula de joc este cel mai bun din 3 runde. Robotul care câştigă cele mai multe meciuri câştigă campionatul.
Robo-Fotball este o probă ce nu reprezintă o noutate pentru concursul Robochallenge, pentru aceasta arătându-se un deosebit interes în edițiile din 2008 și 2009. Confruntarea va avea loc între doi roboţi poziționați pe un teren de fotbal, împreună cu câte 12 mingi. Fiecare robot trebuie să detecteze poarta adversarului și să dea cât mai multe goluri. Câștigătorul este desemnat de numărul maxim de goluri.
Robo-Line Follower este proba ce se adresează doar elevilor şi va avea loc în cadrul ediţiei naţionale. Robotul trebuie să parcurgă traseul de la start la finish. Traseul este marcat printr-o linie de culoare contrastantă cu restul terenului. Vor exista mai multe secțiuni: linie continuă, traseu șerpuit, linie întreruptă și obstacole pe traseu. Câștigător va fi robotul care parcurge traseul în cel mai scurt timp.
Pentru că Robo-Sumo s-a bucurat de o atenţie deosebită din partea studenţilor, echipa organizatorică a decis să introducă şi Mini-Sumo, o competiţie de sumo între roboţi construiţi la o scală mai mică.
Pentru a veni în sprijinul participanţilor, Liga Studenţilor Electronişti şi echipa ETTI RoboChallenge a amenajat un laborator dotatcu echipamentenecesare testării și dezvoltării roboților: aparate de măsură, aparate de realizare a cablajului imprimat, scule electrice, PC-uri și softwarenecesar proiectării. În laborator, participanții pot testafuncționarea optimă a roboțeilor pe un teren regulamentarși pot calibra diferiți senzori pentru probă. Sala este disponibilă permanent. Cu excepția orelor târzii, se află în permanență un îndrumător, fost concurent, care le oferă suportși îi ajută cu sfaturi practice.
Concurenții vor avea avea parte de recompense pe măsura eforturilor depuse, iar echipa clasată pe primul loc va avea șansa de a participa la marea finală europeană. Mai multe detalii despre concurs se găsesc la http://www.robochallenge.ro
Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.