Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache WHERE cid = 'variables' in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: UPDATE cache SET data = 'a:1047:{s:13:\"theme_default\";s:6:\"tehnic\";s:13:\"filter_html_1\";i:1;s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"69ca3a07d8cfd04e9c6638d5588f4ddb507193c18a6694e790132e7c30d7f166\";s:10:\"menu_masks\";a:32:{i:0;i:127;i:1;i:125;i:2;i:63;i:3;i:62;i:4;i:61;i:5;i:60;i:6;i:59;i:7;i:58;i:8;i:57;i:9;i:56;i:10;i:45;i:11;i:31;i:12;i:30;i:13;i:29;i:14;i:28;i:15;i:25;i:16;i:24;i:17;i:22;i:18;i:21;i:19;i:15;i:20;i:14;i:21;i:13;i:22;i:12;i:23;i:11;i:24;i:10;i:25;i:7;i:26;i:6;i:27;i:5;i:28;i:4;i:29;i:3;i:30;i:2;i:31;i:1;}s:12:\"install_task\";s:4:\"done\";s:13:\"menu_expanded\";a:2:{i:0;s:10:\"navigation\";i:1;s:13:\"primary-links\";}s:9:\"site_name\";s:8:\"TTonline\";s:9:\"site_mail\";s: in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 736

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 737

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 738

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 739
DevTalks Cluj-Napoca susține start-up-urile din România | TTonline

DevTalks Cluj-Napoca susține start-up-urile din România

DevTalks Cluj-Napoca susține start-up-urile din România

Pe 17 mai, la Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca are loc DevTalks, cea mai mare expo-conferință dedicată comunității de developeri din România. Evenimentul este organizat în jurul a 5 zone principale, o serie de workshop-uri tehnice și mini-conferințe. Peste 800 de developeri și pasionați de tehnologie vor fi prezenți în cadrul celei de-a treia ediții DevTalks Cluj-Napoca.

Noutatea acestei ediții este reprezentată de workshop-urile tehnice și mini-conferințele unde speakerii și trainerii vor încuraja schimbul de idei și învățarea prin punerea în practică a noțiunilor discutate pe teme precum Java sau Project Management. Câteva dintre sesiunile abordate în cadrul DevTalks Cluj-Napoca sunt:

  • IoT Data Analytics appliance for the EU energy market, workshop-ul susținut de Dragoș Nicola, Data Scientist și Remus Octavian Cimpean, PhD – Data Science Consultant la InflectionPoint. Acesta abordează o temă actuală, aceea a automatizării proceselor de măsurare din sectorul electricității, și propune o analiză asupra datelor de pe piața de energie din Europa;
  • A peek at Clojure, workshop-ul susținut de Alexandru Gherega, Computer Scientist în cadrul icslab.eu, va fi dedicat atât începătorilor, cât și persoanelor familiarizate cu limbajul de programare Clojure. Participanții vor folosi cunoștințe de programare funcțională și machine learning pentru a dezvolta un micro-serviciu. 
  • Being Agile in a StraightJacket este prezentarea susținută de James Birnie, Lead Consultant ThoughtWorks, în cadrul căreia participanții pot afla mai multe despre obstacolele întâlnite în utilizarea metodologiei Agile în diferite situații precum cele din sectorul financiar.
  • The ART of Java for Androideste prezentarea susținută de Aurelian Cotuna, Fondator The Arktech Company, despre aplicații Runtime folosite în cadrul sistemului de operare Android.

 

În cadrul DevTalks vor fi amenajate zone special pentru a facilita interacțiunea dintre participanți:

  • Zona expozițională este locul în care participanții pot interacționa cu reprezentanții companiilor partenere și pot afla mai multe detalii despre proiectele acestora.
  • Zona de networking este dedicată interacțiunii dintre participanți, proces care va fi facilitat și prin intermediul platformei MyCONNECTOR.
  • Fun Area este locul în care profesioniștii IT sunt asteptați în număr cât mai mare pentru a se distra alături de prieteni.
  • Zona de Live Demos oferă posibilitatea de interacționa „în direct” cu produsele și proiectele companiilor. Participanții pot vedea cele mai noi modele de motociclete Ducati și pot testa noul Audi Q7 E-tron.
  • Zona dedicată Gadget-urilor va oferi o experiență inedită prin posibilitatea de a programa roboții Ubtech Alpha 1, Ubtech Jimu și MakeBlock de la QuickMobile. De asemenea, participanții pot testa dronele Gnex și pot participa la un test drive cu dispozitivele inteligente de deplasare de la Ninebot.

Ediția din acest an DevTalks Cluj-Napoca conține și o zona dedicată startup-urilor. “Ediția aceasta am gândit un spațiu special care facilitează interacțiunea dintre antreprenori și posibili investitori. Ne-am dorit ca startup-urile participante în cadrul DevTalks să aibă ocazia să își expună proiectul în cadrul standului de prezentare și să își prezinte ideea sub forma unui “pitch” pe scenele dedicate sesiunilor de conținut. Startup-urile aflate în stadiul beta pot beneficia de prezența în cadrul DevTalks prin achiziționarea a trei bilete la eveniment. În sprijinul acestora sunt așteptați atât mentori, cât și investitori care doresc să sprijine comunitatea IT și să contribuie la dezvoltarea următoarelor proiecte inovatoare din domeniul tehnologiei” – Andreea Balaci, Project Manager DevTalks.

Evenimentul DevTalks Cluj-Napoca este realizat cu sprijinul partenerilor: Telekom, Yonder, Yardi România, SDL, Frequentis și Garmin.

Mai multe detalii despre evenimentul DevTalks Cluj-Napoca pot fi accesate pe www.devtalks.ro


5321 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.