Hurco - Open House 2012

Hurco - Open House 2012

02-04 aprilie, Hagen, Germania

Împreună cu Hurco GmbH şi găzduit de aceasta la Hagen în Germania, compania Allmetech din Iaşi organizează o dată pe an evenimentul Hurco Open House, special dedicat clienţilor din România. Cu prilejul acestui eveniment clienti din toată ţara sunt invitaţi la unul din centrele de distribuţie Hurco pentru a asista la demonstraţii pe utilaje, pentru a afla ultimele noutăţi legate de gama de echipamente a producătorului American dar şi pentru a beneficia de consultanţă tehnică din partea specialiştilor Hurco prezenţi.

Acest eveniment este de asemenea un foarte bun prilej de relaţionare a specialiştilor prezenţi şi creează premisele realizării pe viitor de parteneriate între firmele din familia Hurco. „Având la bază tehnologia dezvoltată de Hurco şi experienţa acumulată de-a lungul timpului în distribuţia de maşini-unelte, Allmetech poate fi considerat un partener de încredere al tuturor clienţilor Hurco. Allmetech oferă consultanţă tehnică de specialitate, servicii de instalare, punere în funcţiune şi training pentru operare şi programare CNC dar şi service şi revizii în perioada de garanţie şi postgaranţie. Toate aceste servicii completează tehnologia Hurco, realizând un pachet complet dezvoltat şi adaptat permanent nevoilor clienţilor.”, declară Ramona Roşca, Managing Partner, Allmetech, reprezentant Hurco România.

Profitând de prezenţa la eveniment a domnului Michael Auer, General Manager HURCO GmbH, am realizat pentru cititorii T&T interviul pe care îl puteţi urmări în continuare:

 

Interviu cu Michael Auer, General Manager HURCO GmbH

 

Michael Auer, General manager Hurco GmbH (centru)

T&T: Ce tip de companii, afaceri sau cine sunt clienţii ideali pentru maşinile HURCO?

Michael Auer: Hurco îşi concentrează atenţia către firmele mici şi mijlocii din industria prelucrătoare. Clienţii Hurco sunt firme care produc matriţe, scule, serii mici, piese unicat la comandă şi care au nevoie de o mare flexibilitate în procesul de prelucrare. 

T&T: Care a fost evoluţia afacerii Hurco de la intrarea pe piaţa din România? Câţi clienţi/câte maşini vândute are Hurco în acest moment în România? (Care a fost experienţa Hurco cu clienţii din România?)

M. A.: Hurco este prezent pe piaţa românească din 2000 şi a instalat în România aproximativ 120 de utilaje noi şi second hand. Primele utilaje au fost vândute clienţilor Hurco din Germania şi Austria care au deschis secţii de producţie în România şi care au dorit să le doteze cu aceeaşi tehnologie. Clienţii străini au atras după ei tot mai mulţi client autohtoni care au apreciat calitatea maşinilor şi au ales Hurco. Bazându-ne pe experienţa de până acum, putem afirma că 85% din clienţii care au cumpărat primul utilaj Hurco au continuat să investească tot în utilaje Hurco.

Percepţia noastră este că firmele din România au nevoie de multă flexibilitate în producţie pentru că o mare parte din ei lucrează pentru alte firme şi produc serii mici la comandă. Pe de altă parte, clienţii au nevoie de utilaje de bună calitate care să le asigure continuitatea în  procesul de fabricaţie şi un nivel de calitate competitiv. O problemă pe care o vedem noi în România este birocraţia necesară pentru accesarea unui credit, a unui leasing sau a unei finanţări nerambursabile. Cu ajutorul partenerului nostru Allmetech, credem că am reuşit să rezolvăm aceste probleme şi reuşim să satisfacem mai bine nevoile clienţilor noştri din România.

 

T&T: Ce caracteristici ale maşinilor Hurco le fac diferite şi interesante pentru clienţii din industrie?

M. A.: HURCO are cel mai rapid şi mai intuitiv sistem de comandă numerică de pe piaţă. Împreună cu design-ul deosebit pe care îl au maşinile noastre, oferim clienţilor nostril un pachet complet foarte competitiv pentru cerinţele rapid schimbătoare ale pieţei.

 

T&T: Ce maşini noi aveţi de arătat pieţei în acest an şi prin ce sunt ele speciale, noi, interesante?

M. A.: Vom introduce 3 noi modele în gama noastră de utilaje care cuprinde 50 de modele ce acoperă aproape toate nevoile de producţie. Noile modele vor fi prezentate la AMB Show în Stuttgart în Septembrie 2012. Detaliile legate de aceste maşini sunt confidenţiale, deci vă invităm la ceremonia de lansare de la AMB.

 

T&T: Cum a abordat Hurco ultimii ani (2009-2011) de criză economică? Care a fost strategia companiei de adepăşi provocările economice întâlnite?

M. A.: Am trecut şi noi prin această perioadă, la fel ca şi clienţii noştri. Cu toate acestea, pentru că avem client în domenii foarte diferite ca automotive, aerospace, research&developpment, matriţerie, sculărie, construcţii de maşini, am reuşit să ne continuăm afacerea şi în perioada 2008-2009 la un nivel acceptabil de profitabilitate. Am reuşit să menţinem la acelaşi nivel personalul din vânzări şi service şi am avut un început foarte bun în 2010 când cererea de utilaje a început să crească din nou în Europa.

 

T&T: Unde sunt produse maşinile Hurco? Şi ce avantaje prezintă această abordare a companiei Hurco pentru clientul final şi, în special, pentru cel din România?

M. A.: Hurco este o firmă multinaţională. La sediul nostru central din Indianapolis/USA realizăm design-ul tuturor utilajelor precum şi dezvoltarea soft-ului pentru WinMax. Componentele principale, cum ar fi partea electronică, drives, linear rails şi axele principale sunt furnizate de furnizori de top din Japonia şi Europa. Asamblarea finală se realizează în cele 4 fabrici din Taiwan, aflate în proprietatea Hurco. Inspecţia finală şi pregătirile pentru comenzile speciale venite de la clienţi se realizează în centrul nostrum de distribuţie din Germania.

 

T&T: Care este percepţia dumneavoastră despre piaţa din România?

M. A.: Percepţia mea este că piaţa românească de maşini-unelte cu comandă numerică este împărţită în două. Pe de o parte, sunt clienţii care investesc în utilaje mai ieftine sau second hand; pe de altă parte sunt din ce în ce mai mulţi clienţi care investesc tot mai mult în utilaje de foarte bună calitate şi chiar în soluţii complete. Cea mai mare problemă pe care o văd în România este faptul că foarte mulţi operatori şi programatori CNC părăsesc România şi este din ce în ce mai greu să găseşti specialişti pentru acest domeniu.

Hurco vine în întâmpinarea acestei probleme cu un sistem de programare tip conversaţional care este uşor de învăţat şi ajută clienţii să economisească timp şi bani necesari în mod normal pentru programe de training. 

De la stânga: Dirk Westekemper, Ramona Roşca şi Hans Zeumann


11098 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.