Aboneaza-te la T&T
1. PATRAN - Soluţia completă de pre şi post-procesare în analiza cu elemente finite
2. GreenBau Tehnologie la TIB 2012
3. GreenBau Tehnologie continuă să se implice activ în instruirea studenţilor
EMO HANOVRA 2013
http://arhiva.ttonline.ro/articole/emo-hanovra-2013
Vizitator la EMO Hanovra 2011. Constatări, impresii, păreri şi concluzii
Expozant la EMO Hanovra 2011. Pregătiţi pentru viitor
http://arhiva.ttonline.ro/articole/expozant-la-emo-hanovra-2011-preg%C4%83ti%C5%A3i-pentru-viitor
Pe 21 martie 2011, a avut loc conferința de presă EMO Hanovra 2011, eveniment organizat de societatea de târguri Deutsche Messe în colaborare cu Asociația Producătorilor Germani de Mașini-Unelte și Scule (VDW) și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană. Evenimentul s-a bucurat de prezența domnilor Dr. Wilfried Schäfer, Director General VDW și Andreas Graubner, Director Divizie Resurse Umane, Deutsche Messe AG.
EMO Hanovra 2011, cea mai importantă expoziție mondială pentru prelucrarea metalelor, va avea loc în perioada 19-24 septembrie 2011, la Hanovra, Germania.
În cadrul evenimentului, producători din toată lumea vor prezenta întreaga gamă de tehnologii de prelucrare a metalelor, care constituie esența oricărui proces de producție industrială. Vor fi prezentate cele mai noi mașini-unelte, soluții tehnice eficiente, servicii ce însoțesc produsele, proceduri ce asigură durabilitatea în cadrul producției și multe altele.
Vizitatorii de specialitate ai EMO provin din toate domeniile industriale importante, cum ar fi: construcțiile de mașini și de instalații, industria automobilelor și furnizorii săi, tehnologiile aeronautice și aerospațiale, mecanică fină și optică, construcții navale, tehnică medicală, etc.
La ultima ediție EMO Hanovra 2007, pe 180 200 mp, și-au prezentat tehnologiile 2120 de expozanți din 42 de țări. Ei au atras 166 500 de vizitatori de specialitate, din peste 80 de țări.
De ce expozanți și vizitatori români la EMO Hanovra 2011?
În cadrul industriei românești, construcțiile de mașini, ca și industria auto, au un rol semnificativ. Ele sunt privite ca segmente relevante pentru viitor, evoluând către domenii moderne, orientate spre export. Pentru a fi competitive pe plan internațional, ele necesită mașini-unelte performante.
În acest sens, Germania reprezintă de câțiva ani cel mai important furnizor pentru industria românească, cu mult înaintea Spaniei, Franței, Italiei sau a Japoniei. Pentru utilizatorii de tehnologii de producție din România, care activează la nivel mondial, dar și pentru aceia care deservesc piața autohtonă, EMO Hanovra 2011 oferă un mare potențial. Datorită faptului că industria românească trebuie să recupereze terenul pierdut, EMO prezintă clienților români cel mai larg sortiment posibil de tehnologii de producție. În 2007, 300 de vizitatori de specialitate au sosit din România la EMO Hanovra.
România produce ea însăși tehnologii de producție. Cele mai importante piețe de desfacere sunt Germania, India, Italia, Franța și Polonia. Începând cu 2007, livrările românești către Germania au scăzut cu 70%, acesta fiind un argument în plus că producătorii români se confruntă cu provocarea de a recupera terenul pierdut la nivel internațional. Germania oferă premise bune în acest sens. Industria germană crește și investește din nou în tehnologii de producție. Producătorii români vor folosi EMO Hanovra 2011 ca pe o platformă, ca pe o scenă de prezentare. La începutul lunii martie se înregistraseră deja ca expozanți două companii românești: TITAN MAȘINI GRELE București și WORLD MACHINERY WORKS Bacău.
,,Asteptăm cu real interes expozanții și vizitatorii români”, afirma Dr. Wilfried Schäfer, adăugând că ,,România reprezintă un actor important în Europa de Est, cu potențial major pentru investitorii industriali, iar pe reprezentanții săi îi vom întâmpina cu inima deschisă la EMO Hanovra 2011!”.
Interviu cu Dr. Wilfried Schäfer, Director General VDW
La finalul conferinței de presă, profitând de prezența în România a Dr. Wilfried Schäfer, Director General VDW, T&T a realizat un scurt interviu, pe care vi-l prezentăm în continuare.
T&T: Care sunt așteptările VDW de la EMO 2011?
Wilfried Schäfer: Ne așteptăm ca în 2011 să avem o reprezentare bună a industriei prin participarea celor mai importanți producători din toată lumea. Și înregistrarea, până acum, a unui număr de peste 1700 de firme, ne arată că niciun producător important de mașini-unelte nu va lipsi. Chiar dacă, în timpul crizei, producătorii au fost nevoiți să ia unele măsuri pentru reducerea cheltuielilor, cum ar fi de exemplu reducerile de personal, știm că nu s-au făcut reduceri la bugetele de cercetare și dezvoltare. De aceea ne așteptăm la inovații, care vor fi desigur foarte interesante pentru vizitatorii noștri.
T&T: Cum credeți că va influența catastrofa din Japonia prezența companiilor japoneze la EMO Hanovra 2011? Dar piața mondială de mașini-unelte?
W.S: Este un eveniment tragic pe care l-am trăit alături de japonezi. În ceea ce privește participarea producătorilor japonezi, aceștia vor participa la EMO fără nicio schimbare. Producătorii japonezi au fost pe primul loc mulți ani la rând și vor să se mențină și să-și prezinte pe piața mondială competențele proprii. De aceea, nu ne așteptăm să existe un recul al prezenței japoneze. În ceea ce privește piața mașinilor-unelte, legat de ponderea pe piață, odată cu ieșirea din criză nu ne așteptăm la o modificare a structurii doar din cauza catastrofei din Japonia.
T&T: Legat de tematicile ce vor fi prezentate la EMO, o temă ce va fi bine reprezentată, se pare, este eficiența energetică. Cum influențează ea inovația în acest moment în domeniul mașinilor-unelte?
W.S: Există două mecanisme de influență asupra industriei producătoare de mașini-unelte care conduc la creșterea eficienței energetice. Europa și Germania, în egală măsură, doresc, prin pârghii politice, să obțină o reducere a emisiilor de dioxid de carbon și o creștere a eficienței energetice. Și au stabilit niște obiective foarte ambițioase. În cazul mașinilor și aparatelor, foarte importantă este o directivă europeană numită directivă utilizării energiei, care se va aplica în viitor și în cazul mașinilor-unelte. Cel de-al doilea trend este cel înregistrat pe două piețe de maximă importanță pentru industria mașinilor-unelte, și anume industria automobilelor și a componentelor ce urmăresc o reducere a costurilor energetice pentru a obține reduceri de prețuri de producție. Astfel producătorii de mașini-unelte trebuie să se dezvolte mai departe pentru a corespunde acestor directive și cereri de piață.
Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.