Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache WHERE cid = 'variables' in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: UPDATE cache SET data = 'a:1047:{s:13:\"theme_default\";s:6:\"tehnic\";s:13:\"filter_html_1\";i:1;s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"69ca3a07d8cfd04e9c6638d5588f4ddb507193c18a6694e790132e7c30d7f166\";s:10:\"menu_masks\";a:32:{i:0;i:127;i:1;i:125;i:2;i:63;i:3;i:62;i:4;i:61;i:5;i:60;i:6;i:59;i:7;i:58;i:8;i:57;i:9;i:56;i:10;i:45;i:11;i:31;i:12;i:30;i:13;i:29;i:14;i:28;i:15;i:25;i:16;i:24;i:17;i:22;i:18;i:21;i:19;i:15;i:20;i:14;i:21;i:13;i:22;i:12;i:23;i:11;i:24;i:10;i:25;i:7;i:26;i:6;i:27;i:5;i:28;i:4;i:29;i:3;i:30;i:2;i:31;i:1;}s:12:\"install_task\";s:4:\"done\";s:13:\"menu_expanded\";a:2:{i:0;s:10:\"navigation\";i:1;s:13:\"primary-links\";}s:9:\"site_name\";s:8:\"TTonline\";s:9:\"site_mail\";s: in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 736

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 737

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 738

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 739
Înainte către fabrica digitală, cu Open Connetivity | TTonline

Înainte către fabrica digitală, cu Open Connetivity

09.10.2017 | MASINI-UNELTE | DMG MORI
Înainte către fabrica digitală, cu Open Connetivity

Produsele digitale ale eco-sistemului CELOS asigură soluții end-to-end consistente şi personalizate

Tendința spre digitalizarea industrială modifică fundamental tehnologia în așchierea metalelor. În această direcție, DMG MORI și-a adaptat mașinile pentru digitalizare începând cu anul 2013, cu aplicațiile CELOS și interfața utilizatorului. În același timp, a extins în mod constant gama de soluții pe care le oferă pentru a crea un ecosystem deschis pentru fabrica digitală. În plus, DMG MORI își extinde gama de servicii CELOS cu soluții software inteligente și hardware conectiv. Conectivitatea deschisă include servicii și produse digitale IoT pentru a integra procesele și mașinile.

Încă din anul 2013, CELOS a jucat un rol cheie pe harta digitalizării grupului DMG MORI. Peste 10.000 mașini cu CELOS au fost instalate în piață în acest timp. Peste 100 de mașini high tech din portofoliul DMG MORI au CELOS, prin care, la modul general, disponibilitatea este implementată într-un timp scurt. Numărul aplicațiilor CELOS a crescut în mod constant de-a lungul anilor. Mulțumită celor 10 noi aplicații s-a ajuns la un total de 26 aplicații CELOS disponibile în workshop pentru sculărie, configurarea mașinilor și interacțiune digitală. Cu CELOS, clienții primesc soluții consistente și intuitive ca bază integrată pentru producția digital fără hârtie.

Ecosistemul CELOS cu noi perspective

DMG MORI a dezvoltat consistent control-ul CELOS și interfața utilizatorului pentru a crea un ecosistem deschis și consistent pentru producția digitală. Printre altele, în versiunea curentă CELOS, focus-ul este îndreptat către fluxurile de lucru digitale pentru planificarea producției și management-ul integrat al sculelor.

În același timp, DMG MORI lucrează la topical Open Connectivity, și în această direcție oferă produse specifice, precum CELOS NETbox și CELOS PROtab, pentru lucrul în rețea.

De la viziune la realitate pe ,,Calea Digitalizării’’

Inițiativele curente de digitalizare DMG MORI sunt bazate pe viziunea ,,digital factory’’ ce se caracterizează prin structuri de fabrică adaptabile. Caracteristica cheie a digital factory este adaptarea automată a proceselor de producție, bazată pe date, pentru a schimba condițiile cadru de lucru.

,,Ne focusăm, în special, pe SMEs,” subliniază Dr. Holger RUDZIO, Managing Director al DMG MORI Software Solutions GmbH. Dr. Holger RUDZIO spune că posibilitatea intrării graduale, dar mai ales individualizată în producția digitalizată este ceea ce-i motivează în această direcție. Astfel, angajamentul de performanță nu se mai aplică doar mașinilor high tech deținute de companie, ci și celorlalte mașini de la DMG MORI. În plus, cu ecosistemul CELOS pot fi cooptați în rețea și alți producători.

Maşina CELOS cu ,,Open Connectivity”

Mașinile altor producători, echipamentele din arii tehnologice complementare și stațiile de lucru manuale pot fi integrate de acum înainte în rețeaua CELOS. Într-o anumită măsură, pot fi conectate chiar și mașinile vechi. Această dezvoltare se datorează noilor soluții ,,Open

Connectivity”. Astfel, DMG MORI a adăugat la portofoliul său digital un asistent mobil sub forma noului CELOS PROtab și un conector inteligent IIoT sub forma CELOS NETbox. ,,Acum, aproape orice mașină și orice stație de lucru pot fi actualizate pentru a deveni membre ale rețelei CELOS. Acest aspect le oferă clienților noștri libertate în privința optimizării propriilor fluxuri de lucru digitale’’, spune Dr. Rudzio.

Menținerea fluxurilor de lucru sub control cu CELOS Manufacturing

Ca rezultat, chiar și cele mai recente dezvoltări software câștigă decisiv în importanță și valoare adăugată. După toate acestea, fluxurile de lucru și procesele de prelucrare pot fi acum doar trasate digital, controlate și optimizate în baza unui flux consistent de date în zona atelierului de lucru.

Planificarea digitală a comenzilor pentru utilizatorii avansaþi

Un exemplu este CELOS Factory Planning, instrumentul interactiv de planificare, cu interfețele sale standardizate pentru acceptarea comenzilor din sistemul ERP. ,,Dependențe diverse - precum mașina, materialul sau disponibilitatea sculelor și costurile aferente - trebuie luate în considerare pentru planificarea optimă a procesării comenzilor în producție.

,,Această sarcină devine aproape imposibil de realizat în modul manual, pe măsură ce numărul comenzilor crește.’’, explică Dr. Rudzio. CELOS Factory Planning asigură software asistat și planificare centralizată și, în caz de nevoie, reorganizarea comenzilor disponibile, în tot acest timp luând în considerare resursele și capacitățile disponibile. Chiar și atunci când comenzile sunt replanificate manual, Factory Planning ia în considerare structura comenzilor existente și capacitățile mașinilor disponibile, precum și planificareaschimburilor.

Management-ul consistent al sculelor

,,Digital Tooling” de la DMG MORI este un alt exemplu al noului flux de lucru digital CELOS. Toate informațiile despre sculele necesare în procesul de producție sunt controlate central și disponibile de-a lungul întregului proces de fabricație: în timpul programării și simulării NC, și chiar și în timpul prelucrării, citirii și încărcării sau măsurării în timpul procesului. În această privință, datele sculelor pot fi accesate de sisteme variate în același timp. Adițional toate datele aferente proceselor sunt salvate într-o memorie centrală de management al sculelor, ceea ce permite ca istoricul sculelor să fie transparent și complet detectabil.

Un drum gradual şi integral către fabrica digitală

În imaginea de ansamblu a ,,Drumului Digitalizării’’ , DMG MORI le oferă clienților oportunitatea de implementare a unor soluții end-to-end cuprinzătoare și personalizate cu produsele digitale ale ecosistemului CELOS și sisteme software, sau chiar să avanseze gradual și să transforme compania într-o fabrică digitală - pentru transparență ridicată, procese eficiente, disponibilitate maximă și cea mai bună fiabilitate în producție.

Expertiză digitală pentru atelier şi pregătirea proceselor de lucru

,,Produsele software și serviciile DMG MORI le sunt de ajutor clienților noștri pentru standardizarea și automatizarea proceselor proiectate individual.’’ explică Dr. Rudzio. Informațiile necesare despre pregătirea proceselor de lucru, planificarea și producția vor fi prezentate într-o manieră consistentă, clară și ușor de înțeles.

CELOS cu HEIDENHAIN

 • CELOS de la DMG MORI cu 21.5” ERGOline și HEIDENHAIN TNC 640.
 • 22 de aplicații de nivel introductiv CELOS disponibile.
 • Setarea programului global – adaptarea ulterioară a unui program CAM NC direct pe mașină.
 • DXF converter – CAD import.
 • Prelucrare tool based. Utilizare simplă și eficientă a mașinilor de Rectificat.

 

FOTO 1. CELOS cu HEIDENHAIN

 

FACTORY PLANNING – planificare avansată şi programare

 • Organizarea comenzilor luând în considerare o gamă largă de dependențe - precum straturile, procesele legate, mentenanța, etc.
 • Interfețe standardizate pentru acceptarea comenzilor din sistemul ERP.
 • Conexiunea dintre birou, atelier și CELOS PROtab.

 

FOTO 2. 26 aplicații CELOS, 10 noi

 

DIGITAL TOOLING

Management digital al sculelor în timpul pregătirii proceselor de lucru

 • Utilizarea informațiilor necesare de-a lungul întregului proces de producție.
 • Digitalizare completă a datelor sculelor.
 • Management central pentru informațiile necesare.

 

FOTO 3. Management digital al sculelor în timpul pregatirii proceselor de lucru

 

FOTO 4. Nou: CELOS PROtab - un asistent mobil în producția în rețea

 

CELOS PROtab – un asistent mobil în producția în rețea

 • Soluții pentru lucrul în rețea către fabrica digitală.
 • Control bazat pe aplicații și interfața de operare.
 • CELOS pentru mașinile altor producători pentru prima dată.
 • CELOS PROtab satisface standardele industrial IP54 și MIL-STD-810G. Utilizarea aplicațiilor CELOS de-a lungul întregului proces de producție.

 

CELOS NETbox – pavând drumul către Cloud

 • Lucrul în rețea al mașinilor de veche generație DMG MORI și al mașinilor altor producători cu CELOS.
 • Interfețele asigură schimbul de date dintre CELOS NETbox și aplicațiile CELOS.
 • Selecția programelor CELOS NC în combinație cu CELOS PROtab.
 • Datorită paravanului de protecție integrat NETbox, se mărește securitatea IT și protejează mașina de accesul unor părți neautorizate.

 

FOTO 5. Nou: CELOS NETbox – pavând drumul catre Cloud

 

CELOS COCKPIT – procesul de producþie complet dintr-o singură privire

 • Control de-a lungul procesului de producție în consola de control al producției.
 • Transparență în producție: status-ul tuturor comenzilor, blocaje, timpii de așteptare și cauzele.
 •  Status-ul comenzilor relevante în procesul de producție cu timpul rămas.
 • Planificarea și controlul producției în combinație cu CELOS Factory Planning.
 • Utilizare flexibilă în cadrul companiilor, ca o soluție software.
 • Stație de încărcare și sincronizare pentru CELOS PROtabs, în combinație cu consola de control.

 

FOTO 6. Nou: CELOS COCKPIT – întregul proces de producție dintr-o privire

1858 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.