Conceptul Smart Factory prezentat de GreenBau Tehnologie la TIB 2016

Conceptul Smart Factory prezentat de GreenBau Tehnologie la TIB 2016

Și la ediția din acest an a TIB, compania GreenBau a fost prezenta cu cel mai mare stand dintre toți expozanții. Pe 260 mp, în pavilionul central, GreenBau Tehnologie a prezentat conceptul de Smart Factory.

Conceptul poate fi implementat pe toate utilajele OKUMA cu OSP 200/300. Astfel clienţii existenţi şi potenţiali pot avea cu costuri minime o adevărată fabrică inteligentă. Cu ajutorul sistemului Smart Factory clienţii pot urmări desfăşurarea producţiei şi identificarea proble­melor în lanţul de producţie, putând astfel să planifice şi să prevadă măsurile necesare pentru eficientizarea producţiei. Acest lucru se traduce prin maximizarea eficienţei utilajelor, creşterea productivităţii şi a profitabilităţii.

Sistemul Smart Factory a fost prezentat LIVE la stan­dul GreenBau. Vizitatorii au putut vedea 4 utilaje OKUMA interconectate ce au comunicat cu un server central prin intermediul aplicaţiei special dezvoltată de producătorul japonez. Astfel se poate urmări practic starea maşinii, viteza de prelucrare, cantitatea de piese prelucrate etc. atât din reţeaua locală cât şi de pe orice dispozitiv conectat la internet de oriunde din lume.

Mai mult decât atât, la standul GreenBau s-a putut urmări live cum utilajele prezente aici au comunicat prin internet cu utilajele aflate în showroomul GreenBau de la sediul central, aflat în cealaltă parte a oraşului. Capacitatea utilajelor OKUMA de a comunica între ele şi de a raporta diferiţi parametri la un server central permite managerilor să eficientizeze la maxim productivitatea, să-şi reducă costurile şi să aibă tot timpul cunoştinţă de starea utilajelor, toate acestea cu minime investiţii, fiind astfel cu un pas în faţa competiţiei.

Utilajele OKUMA pe care s-a prezentat conceptul de Smart Factory la TIB 2016 sunt:

OKUMA MULTUS U3000, face parte din seria de maşini multifuncţionale de la OKUMA, care au integrat toate cerinţele beneficiarilor într-un singur utilaj.

Caracteristici: arbore secundar, NC-B axis, magazie 80 de poziţii, 5 axe simultane, encoder de poziţie absolut, Super Nurbs, Hobbing Functions.

OKUMA LU3000 EX, strung în 4 axe. Okuma este cunoscută ca fiind liderul strungurilor de acest tip, datorită uşurinţei în programare, setare şi a longetivităţii maşinilor.

Caracteristici: 2 turele, turela de sus cu 12 posturi pentru strunjire şi frezare, turela de jos cu 8 posturi pentru strunjire, arbore principal mărit.

OKUMA MU-5000V, centru de prelucrare vertical CNC, are o construcţie extrem de rigidă şi exactă de tip dublă coloană şi un centru de greutate redus în mişcarea piesei, ce permite atât prelucrări grele cât şi finisare de mare viteză.

Caracteristici: turaţie arbore principal 6 000 rpm, răcire prin arborele principal de 70 de bari, dispozitiv măsurare scule, dispozitiv măsurare piese.

OKUMA MA-HII. A patra generaţie a unei platforme dovedite de succes, maşinile MA-500HII/600HII dispun de o serie de caracteristici tehnologice garantate pentru a obţine rezultatele scontate.

Caracteristici:NC-B axis, magazie 60 de scule der poziţie absolută, dispozitiv măsurare scule.

Alături de maşinile OKUMA, la standul GreenBau s-au prezentat demonstraţii live şi pe un centru Brother şi un strung Citizen.

BROTHER M140X1 este un centru de prelucrare de mare viteză cu funcţia de strunjire inclusă şi reprezintă cea mai bună alegere pentru prelucrarea pieselor în producţie de masă, greutatea maximă a piesei fiind de 40 kg, iar cursele de lucru de 200x440x305 mm. Piese care anterior erau prelucrate folosind un centru de strunjire şi un centru de prelucrare, pot fi acum executate pe o singură maşină care are integrate toate procesele de prelucrare, turaţia maximă a arborelui de strunjire fiind de 2000 rpm.

Magazia cu schimbare automată de scule a fost montată în jurul coloanei maşinii, cu capacitate de maxim 22 poziţii şi vitezele de schimbare scule între operaţii de neegalat.

CITIZEN Cincom L32 este una dintre cele mai bine vândute maşini Cincom, această nouă generaţie fiind lansată cu 4 modele de design modular. Citizen a introdus un design modular la noul L32, permiţând astfel clienţilor să optimizeze producţia selectând funcţiile pentru a realiza configuraţia ideală a maşinii care să corespundă nevoilor lor. L32 este un model în 8 axe, inclusiv 2 axe Y O gamă largă de scule modulare asigură faptul că noul L32 este atât de versatil şi suficient de flexibil pentru a satisface cerinţele de producţie în viitor. Pot fi montate până la 44 de scule. Susţinut de un nivel foarte ridicat de caracteristici de control, stabil şi puternic, acest strung este extrem de productiv cu versatilitatea de design modular.


2182 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.