Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache WHERE cid = 'variables' in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: UPDATE cache SET data = 'a:1047:{s:13:\"theme_default\";s:6:\"tehnic\";s:13:\"filter_html_1\";i:1;s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"69ca3a07d8cfd04e9c6638d5588f4ddb507193c18a6694e790132e7c30d7f166\";s:10:\"menu_masks\";a:32:{i:0;i:127;i:1;i:125;i:2;i:63;i:3;i:62;i:4;i:61;i:5;i:60;i:6;i:59;i:7;i:58;i:8;i:57;i:9;i:56;i:10;i:45;i:11;i:31;i:12;i:30;i:13;i:29;i:14;i:28;i:15;i:25;i:16;i:24;i:17;i:22;i:18;i:21;i:19;i:15;i:20;i:14;i:21;i:13;i:22;i:12;i:23;i:11;i:24;i:10;i:25;i:7;i:26;i:6;i:27;i:5;i:28;i:4;i:29;i:3;i:30;i:2;i:31;i:1;}s:12:\"install_task\";s:4:\"done\";s:13:\"menu_expanded\";a:2:{i:0;s:10:\"navigation\";i:1;s:13:\"primary-links\";}s:9:\"site_name\";s:8:\"TTonline\";s:9:\"site_mail\";s: in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 736

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 737

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 738

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 739
Made in Romania: Soluţii iPAD | TTonline

Made in Romania: Soluţii iPAD

Made in Romania: Soluţii iPAD

Inițiative, daruire, îndârjire, transpirație, cautari etc. Acestea sunt „motoarele” care au condus firma iPAD la obținerea unor rezultate remarcabile. Îmbinarea activitaților de la concepție la execuție, montaj, încercari, service a condus la realizarea de produse tot mai variate, din domenii extrem de diverse. Satisfacerea cerințelor clientului asigura viitorul firmei, inclusiv prin abordarea unor structuri complexe. Perfecționarea, îmbogațirea permanenta a cunostințelor, seriozitatea echipei promit succes si în viitor.

  • 14 ani de activitate
  • 90 oameni
  • 20 maşini-unelte CNC
  • 8.000 mp teren
  • 7 hale de producţie noi
  • 2.500 mp suprafaţă de producţie
  • Cifra de afaceri cca. 16 milioane RON

 

Așa ar putea arăta o descriere a societății iPAD – iP AUTOMATIC DESIGN, situată în Lunca Corbului, pe drumul național ce leagă orașul Pitești de Slatina și de Craiova, între Dacia și Ford. Sau, mai bine să descriu ceea ce am realizat cu aceste resurse? Poate ați putea avea o imagine mai clară despre noi, despre iPAD.

Lucrăm foarte mult pentru industria auto, dar avem lucrări și în zona aerospațială, de exemplu, sau în cea de producție a articolelor de modă. Majoritatea proiectelor noastre sunt unicate și presupun proiectare mecanică, proiectare electrică, automatizare, acționări pneumatice și hidraulice, execuția de piese mecanice, asamblare, testare, dezasamblare (pentru a modifica), reasamblare, punere în funcțiune, livrare, asigurarea service-ului la client.

O activitate foarte complexă și, de cele mai multe ori, făcută sub presiunea timpului.

La noi, lucrările tipice pornesc de la o necesitate a clientului, pentru care noi găsim și punem în practică o soluție, o soluţie iPAD.

Tocmai am livrat unui client extern, ce produce pentru industria auto de mărci premium, o linie completă de asamblare a componentelor pe rezervoare diesel și de benzină. Conceptul nou propus de iPAD a fost acceptat cu încântare de client. Bineînțeles că au fost multe chestiuni de rezolvat pe parcursul proiectului și, bineînțeles că a trebuit să modificăm din mers multe lucruri, dar acum urmează încă alte 2 linii asemănătoare de montaj. De data asta, cu ceva automatizare suplimentară – alimentare și evacuare a pieselor complet automatizată, cu roboți portal made by iPAD.

 

Și apropo de roboți, am livrat și lucrăm actualmente la soluții complete de automatizare cu roboți. Așa-numitele celule robotizate, unde anumite operații ori dificile, ori periculoase, ori obositoare sunt preluate de roboți. Bineînțeles că o asemenea celulă presupune mult mai multe decât un robot băgat în priză. Trebuie să pregătim conceptul funcțional al celulei, să concepem și să executăm căile de acces și de evacuare a pieselor, de obicei conveioare motorizate, de asemenea, trebuie livrate dispozitivele de fixare a pieselor sau, în anumite cazuri, scule speciale.

Un element foarte important este gripperul robotului. Acesta este conceput și realizat tot la noi. Ba am adus soluții și de măsurare cu celulă de măsurare dimensională, cu o precizie de 0,01 mm, concepută tot de iPAD. Integrarea acestor celule în linia generală de producție, cu tot ce ține de securitatea muncii, de comunicare cu utilajele din aval și din amonte, tot de noi au fost soluționate.

Un alt punct forte al iPAD este proiectarea și executarea de dispozitive hidraulice de fixare a pieselor ce urmează a fi prelucrate prin așchiere în producția de serie mare și de masă. În acest domeniu avem o experiență de peste 10 ani și am soluționat teme foarte diversificate până în acest moment. Din 2004 până acum am livrat mai mult de 100 de dispozitive speciale de fixare. Unele sunt și în prezent în producție.

Proiecte speciale precum mașina de tăiat automat a cozilor ciupercilor, mașini de produs în mod automat cârlige pentru jgheaburi pentru industria de construcții, mașini de debavurat piese, mașini de produs mânere de găleată, dispozitive de sudură, dispozitive de măsurare și de control, reprezintă proiecte ce fac parte din portofoliul nostru.

Profitând de experiența acumulată, am putut realiza și soluții de recondiționare a mașinilor-unelte CNC, incluzând chiar schimbarea ehipamentului CNC, înlocuirea și rectificarea ghidajelor, refacerea carcaselor, alinierea la cerințele de securitate actuale. Chiar mai mult, am avut ocazia să livrăm și am livrat soluții complete turn key către clienți ce produc piese în serie mare.

Aceste soluții constau în mașini-unelte CNC, dispozitive de fixare, scule, programe de prelucrare, service - soluții iPAD.

Dezvoltări, extinderi

În momentul în care citiți acest articol, sigur vom fi finalizat ultima hală de cca. 600 mp, unde am planificat o ,,linie” de producție în serie mare a pieselor strunjite și frezate. La începutul anului următor, primele repere vor fi livrate din această nouă facilitate.

Un proiect în stare avansată este chiar producerea unor mașiniunelte specializate pentru acest tip de producție.

Această idee mi-a încolțit în minte acum câțiva ani, dar am tot amânat punerea ei în practică, din cauza faptului că nu aveam în apropiere o soluție de execuție a batiurilor. Acum am rezolvat și această problemă, prin dezvoltarea unei secții de prelucrare prin tăiere cu plasmă de înaltă definiție a tablelor și a unei mașini de îndoit CNC. Sper ca în curând să pot livra primele piese strunjite pe o mașină-unealtă marca iPAD – made in Romania.

În încheiere, vreau să spun că toate aceste lucruri au putut fi reali zate prin foarte multă muncă, pasiune, răbdare, îndărătnicie.

Mă bucur să pot spune: DA, SE POATE! Sper din toată inima ca în perioada următoare să simțim o schimbare la nivelul conducerii acestei țări, sa reanimăm școlarizarea și pregătirea profesională. Noi o facem la nivelul nostru destul de concentrat. Peste 15% din angajați au pornit de la nivelul 0, unii dintre ei lucrând acum pe mașini-unelte complexe CNC cu 5 axe.

Prezentări ale iPAD – iP AUTOMATIC DESIGN găsiţi la:

  • https://youtu.be/1YNuur1e3-U
  • https://youtu.be/Mu77I3dRLs8

 

Sper ca viața industrială românească să se dezvolte armonios, pentru a permite tinerilor să ducă o viață responsabilă, decentă și împlinită. Și asta, aici, la noi, în România.


English summary

Initiative, commitment, staunchness, perspiration, searches, etc. – these are the driving forces behind the remarkable success of the iPAD company. The combination of design, assembly, testing and service activities led to increasingly varied products in diverse fields.

Compliance with the customer requirements ensure the future of the company, including by approaching complex structures. Training, ongoing learning and seriousness of the team warrant success for the future.


Ion PĂTRAȘCU este inginer, Manager General iPAD


1635 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.