MANAGEMENT & CALITATE

MITA, unul dintre marile flageluri ale omenirii

MITA, unul dintre marile flageluri ale omenirii

21.07.2017 | Jeni Toma

Dacă vrem să combatem mita, acum o putem face mai mult ca niciodată deoarece ISO a elaborat un standard internaţional care a fost adoptat... mai mult »

Cum proiectăm o strategie la nivel de organizație

Cum proiectăm o strategie la nivel de organizație

09.10.2017 | Renaldo Nita

Strategia se referă, în principal, la acele acțiuni care determină înflorirea, supraviețuirea sau dispariția unei organizații.... mai mult »

Un nou standard pentru îmbunătăţirea procesului de inovare

20.03.2017 | Jeni Toma

Inovarea este o activitate care are ca rezultat obţinerea unui nou produs, a unui serviciu sau a unui proces, a unei noi metode de marketing sau de organizare a unei afaceri sau poate conduce la îmbunătăţirea semnificativă a celor existente. In... mai mult »

Strategia pentru productivitatea fabricaţiei în 2017

05.12.2016 | Laurentiu Nae
Strategia pentru productivitatea fabricaţiei în 2017

Producătorii de componente se confruntă din ce în ce mai des cu dificultăți în a răspunde cerințelor în creștere ale clienților. Auzim adesea de la partenerii de afaceri, despre faptul că nu mai pot oferta din cauza termenelor extrem de scu... mai mult »

"Standarde pentru tehnologia informaţiei şi managementul calităţii"

Versiunea română a standardului SR ISO/CEI 27001:2013, Tehnologia informaţiei. Tehnici de securitate. Sisteme de management al securităţii informaţiei. Cerinţe Standardul internațional ISO/CEI 27001 a fost adoptat inițial ca stan­dard român,... mai mult »

Lean 6 Sigma. Punerea în practică a aptitudinilor şi a abilităţilor manageriale (II)

07.12.2015 | Marius Dan

În cadrul acestui articol, ultimul din cadrul Bunelor Practici aplicabile pentru implementarea proiectelor Lean 6 Sigma, continuam cu prezentarea aptitudinilor manageriale necesare abordarii metodologiei DMAIC. Comunicarea: aspecte şi factori fav... mai mult »

Lean 6 Sigma.Punerea în practică a aptitudinilor şi a abilităţilor manageriale (I)

05.10.2015 | Marius Dan

În cadrul acestui articol, penultimul din cadrul Bunelor Practici aplicabile pentru implementarea proiectelor Lean 6 Sigma, ne vom concentra pe aptitudinile manageriale necesare abordarii metodologiei DMAIC. În mod normal, aceste aptitudini ar trebu... mai mult »

Lean 6 Sigma. Capitalizarea rezultatelor şi ,,managementul vizual”

31.08.2015 | Mariu Dan
Lean 6 Sigma. Capitalizarea rezultatelor şi ,,managementul vizual”

Capitalizarea rezultatelor obșinute reprezinta cheia de bolta a întregului proiect, deoarece astfel se naște și se dezvoltă cultura companiei; când vorbim despre capitalizare, aceasta bineînțeles ca nu are de-a face cu abordarea financiara, îns... mai mult »

Cerinţe ale ISO 27001:2013 comentate. Metodologii de analiză a riscurilor de securitate a informaţiei. Evaluarea ameninţărilor, a activelor şi a vulnerabilităţilor organizaţionale critice: Metoda „Operationally Critical Threat, Asset and Vulnera

06.07.2015 | Mihai Gheorghe

Metoda OCTAVE (Operationally Critical Threat, Asset and Vulnerability Evaluation) a fost elaborată de specialişti americani şi se bazează pe faptul că personalul organizaţiei îşi asumă responsabilităţi pentru alegerea strategiei de analiz... mai mult »

Lean 6 Sigma. Abordări prin metode ,,Change Management”

06.07.2015 | Marius Dan
Lean 6 Sigma. Abordări prin metode ,,Change Management”

Capitolul acesta reia și dezvoltă problematica Change Management, deoarece greșelile sunt aproape inevitabile și ele ne aduc frustrare și demotivare. Să încercăm să învațăm din greșelile altora, pentru ca la noi în organizație, greșeala... mai mult »

Asumarea unui audit suplimentar al siguranţei în funcţionare

06.07.2015 | Mircea Badut

  În cazul marilor producători de substanţe chimice şi de energie electrică este obligatorie verificarea periodică a îndeplinirii unui set de cerinţe privind siguranţa proceselor industriale. Dar acesta e doar un exemplu, pentru că, de fapt,... mai mult »

Sistemul de management al securităţii informaţiei. Cerinţe ISO 27001:2013 comentate. Aspectele privind managementul continuării activităţii

04.06.2015 | Mihai Gheorghe

Motivul dezvoltării unui plan de continuare a activităţii este de a asigura conti­nuitatea unei activităţi în timpul şi după oricare incident critic, care rezultă în urma întreruperii capacităţii operaţionale normale şi anume: nStabilire... mai mult »

Stiri din sectiune

InfoStandard WEB

29.04.2013 | Jeni Toma

Informarea exactă şi corectă este baza luării unor decizii inteligente, care conduc la creşterea... mai mult »

Conferința Națională TÜV Rheinland România

31.08.2012 | T&T
Conferința Națională TÜV Rheinland România

 Energia Verde – Provocarea secolului XXI TÜV Rheinland România anunță Conferința Națională... mai mult »