Aboneaza-te la T&T
1. PATRAN - Soluţia completă de pre şi post-procesare în analiza cu elemente finite
2. GreenBau Tehnologie la TIB 2012
3. GreenBau Tehnologie continuă să se implice activ în instruirea studenţilor
Aproximativ 1 000 de întreprinderi nou-înfiinţate şi alte întreprinderi extrem de inovatoare vor primi, în cadrul unei noi etape de finanţare, granturi în valoare de 100 de milioane de euro din partea parteneriatului public-privat pentru internetul viitorului. Ajutorul este menit să contribuie la dezvoltarea de aplicaţii şi alte servicii digitale, în domenii precum transportul, sănătatea, sistemele de fabricaţie inteligente, energie şi mass-media.
Această a treia etapă a finanţării în cadrul parteneriatului vizează dezvoltarea de noi aplicaţii şi servicii on-line în diverse domenii. Finanţarea va fi canalizată prin 20 de consorţii - echipe din ecosistemul digital - care includ: acceleratoare, platforme de finanţare participativă, societăţi financiare cu capital de risc, spaţii de colaborare, organizaţii de finanţare regională, întreprinderi din domeniul tehnologiei şi asociaţii de IMM-uri. Consorţiile câştigătoare vor fi selectate în funcţie de modul în care intenţionează să îşi maximizeze impactul economic al finanţării lor la nivelul ecosistemului digital.
Serviciile şi aplicaţiile se vor construi în jurul tehnologiilor dezvoltate în cadrul programului Comisiei de parteneriat public-privat pentru internetul viitorului.
Context
Acest anunţ de finanţare este al treilea şi ultimul apel deschis în cadrul parteneriatului public-privat pentru internetul viitorului, lansat în 2011 şi care dispune de un buget în valoare de 500 de milioane de euro. Parteneriatul are drept obiectiv să ajute întreprinderile şi guvernele să valorifice internetul mobil şi revoluţia datelor şi să stimuleze inovarea şi crearea de locuri de muncă în industriile digitale ale Europei.
Parteneriatul public-privat pentru internetul viitorului este menit să faciliteze crearea de infrastructuri şi procese operaţionale mai inteligente, mai eficiente şi mai durabile, printr-o mai bună integrare în reţeaua de internet şi prin dezvoltarea capacităţilor informatice. Acest parteneriat vizează diferite sectoare, cum ar fi transportul, sănătatea, mass-media, sistemele de fabricaţie inteligentă şi energia, definind posibile modele de afaceri inovatoare pentru aceste sectoare. În cadrul parteneriatului s-au elaborat tehnologii europene unice şi s-au creat bazele pentru instrumente şi servicii în domenii precum tehnologiile de tip cloud, oraşele inteligente, volumul mare de date şi internetul obiectelor.
În 2013, au demarat cinci proiecte mari, pentru a valida în mediul real tehnologiile dezvoltate. Platformele sectoriale elaborate în cadrul acestor proiecte vor fi puse la dispoziţia IMM-urilor şi a antreprenorilor din domeniul internetului pentru a crea diverse servicii şi aplicaţii.
Această finanţare face parte, de asemenea, din iniţiativa Comisiei StartUp Europe, destinată să favorizeze şi să conecteze ecosistemele antreprenoriale din Europa pentru a ajuta întreprinderile nou-înfiinţate din domeniul tehnologiilor nu numai să se lanseze în Europa, ci şi să continue să se dezvolte în Europa. Iniţiativa constă în:
Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene
,,În decembrie anul trecut, la Paris, în cadrul conferinţei „Le Web”, am promis întreprinderea unor acţiuni, iar acum acestea se materializează. În Europa avem nevoie de mai multă inovare şi de o economie mai digitală, iar primul pas este asigurarea unui ecosistem mai bun pentru noile întreprinderi.'' Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene
Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.