Workshop româno-german destinat colaborării în cercetare și dezvoltare

07.12.2015 | ENERGIE | Corneliu Gornic
Workshop româno-german destinat colaborării în cercetare și dezvoltare

Ca parte a unui proiect mai amplu al Ministerului Federal al Educației și Cercetării din Germania, workshop-ul a avut ca scop inițierea și dezvoltarea unor relații bilaterale în domeniul cercetării și dezvoltării.

Delegația germană a fost organizată de către DLR e.V. (Centru Aerospațial German), în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) și Universitatea Politehnica București (UPB).

Din partea română au participat cercetători din institute românești, din universități politehnice, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Lucrările au fost deschise de Prof. Dr. Ing. Adrian VOLCEANOV. Au rostit scurte cuvântări Uwe KOCH,din partea Ambasadei Germane, Varujan PAMBUCCIAN, deputat.

Din partea DLR, Dr. Ralf HAGEDORN a prezentat instrumente pentru cooperare și finanțare a unor viitoare inițiative.

Dr. Petra JUNG ERCEG, din partea institutului FRAUNHOFER-ISI (Institute for Systems and Innovation Research)a prezentat probleme de integrare a potențialelor tehnologii esențiale în sistemele de fabricație europene, insistând asupra unor provocări pentru Regiunea Dunăreană. ISI analizează originile și impactul inovațiilor, urmărește evoluția proceselor de inovare și impactul noilor tehnologii și servicii asupra societății, pe termen scurt și lung. În cadrul prezentării au fost abordate subiecte legate de dezvoltarea unor tehnologii industriale avansate, a unor noi materiale, și despre nanotehnologii.

În România caută parteneri preocupați de dezvoltarea programelor strategice pentru tehnologii, produse, de identificare a obstacolelor pentru implementarea și utilizarea tehnologiilor inovative, de activitățile de proiectare și de realizare.

Prof. Dr. Wolfgang REHAK, de la Optotransmitter-Umweltschutz-Technologie (OUT) e.V. Promovează și operează la nivel federal mai multe centre de cercetare pentru tehnologii optoelectronice, tehnologii cu film subțire, senzori și procesarea semnalelor. Printre realizări pot fi enumerate:

-recunoașterea figurii umane (3D), cu rezoluție de 2-3 mm;

-sistem selector de iluminare eficientă a serelor.

Dr. Ing. Detlef BONFORT (originar din România) - FRAUNHOFER EMFT (Institut de Cercetare pentru Microsisteme și Tehnologii de Semiconductoare) a arătat că utilizând tehnologii pe bază de siliciu în straturi foarte subțiri, s-au realizat elemente electronice flexibile, senzori chimici (traductoare biologice), traductoare pentru mărimi fizice, nanopompe, textile inteligente.

Caută colaborări pentru HORIZON 2020 și programul dunărean.

Dr. Alexander MINEWITSCH - TTZH Tribologie und Hochtechnologie GmbH.Au activități de consultanță, producție, C&D și comerț internațional în domeniul echipamentelor pentru depuneri fizice de vapori (PVD) cu fascicol de electroni, triboteste, uleiuri și vaseline, analiza suprafețelor (inclusiv a pielii umane, după tratamente cosmetice), teste de duritate.

În Româniacaută parteneri pentru proiecte HORIZON 2020 și dunărene, subcontractarea reciprocă a unor activități de producție.

Martin KÄSSLER, FRAUNHOFER - Advanced Systems Technology (AST),filiala IOSB. Dezvoltă soluții inovatoare și ușor implementabile pentru furnizorii de energie și de apă. Cercetează vehicule subacvatice autonome. În România caută potențiali parteneri pentru HORIZON 2020 și parteneri pentru distribuția soluțiilor de management al datelor din sectorul energetic, al apelor, al sistemelor de mediu.

Jürgen FECHNER - Global EnerTec AG. Dezvoltă tehnologii nepoluante pentru procesarea deșeurilor menajere, a anvelopelor uzate, a deșeurilor electronice, a lemnului și hârtiei pentru obținerea de gaz cu mare putere calorică, combustibili, îngrășăminte, cărbune activ .

Caută potențiali parteneri pentru implementarea propriilor tehnologii.

Pentru cei interesați au fost organizate întrevederi bilaterale.  


2895 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.