Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache WHERE cid = 'variables' in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: UPDATE cache SET data = 'a:1047:{s:13:\"theme_default\";s:6:\"tehnic\";s:13:\"filter_html_1\";i:1;s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"69ca3a07d8cfd04e9c6638d5588f4ddb507193c18a6694e790132e7c30d7f166\";s:10:\"menu_masks\";a:32:{i:0;i:127;i:1;i:125;i:2;i:63;i:3;i:62;i:4;i:61;i:5;i:60;i:6;i:59;i:7;i:58;i:8;i:57;i:9;i:56;i:10;i:45;i:11;i:31;i:12;i:30;i:13;i:29;i:14;i:28;i:15;i:25;i:16;i:24;i:17;i:22;i:18;i:21;i:19;i:15;i:20;i:14;i:21;i:13;i:22;i:12;i:23;i:11;i:24;i:10;i:25;i:7;i:26;i:6;i:27;i:5;i:28;i:4;i:29;i:3;i:30;i:2;i:31;i:1;}s:12:\"install_task\";s:4:\"done\";s:13:\"menu_expanded\";a:2:{i:0;s:10:\"navigation\";i:1;s:13:\"primary-links\";}s:9:\"site_name\";s:8:\"TTonline\";s:9:\"site_mail\";s: in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 736

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 737

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 738

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 739
Tehnologie ,,made in Japan" | TTonline

Tehnologie ,,made in Japan"

Tehnologie ,,made in Japan"

Inaugurarea showroom-ului Mitutoyo din Braşov 

Pe data de 29 septembrie, în prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai companiilor din industria auto şi aero cu investiţii în România, ai Universităţilor Tehnice din Braşov, Iaşi, Cluj şi Timişoara, pre­cum şi ai altor parteneri de afaceri din domeniul bancar, al asigurărilor etc., compania japoneză Mitutoyo, lider mondial în domeniul aparaturii de măsură şi control, a inaugurat la Braşov cel de-al doilea showroom deschis în România.

 

Evenimentul s-a bucurat de participarea extra­ordinară a Excelenţei Sale Domnul Kisaburo Ishii, Ambasador al Japoniei în România - însoţit de so­ţia sa şi de Primul consilier al Ambasadei, Domnul Tomotaka Yoshimura, şef al secţiei economice, a domnului Harumi AOKI, Preşedinte Mitutoyo Europe GmbH, a membrilor Top Managementului Mitutoyo Europe GmbH şi a directorilor de reprezentanţe europene Mitutoyo din Polonia,Ungaria, Austria şi Germania.

Referindu-se la prezenţa companiilor japoneze în industria românească, în discursul său, Excelenţa Sa Domnul Kisaburo Ishii, Ambasador al Japoniei în România, a subliniat faptul că România are o îndelungată tradiţie în producţia componentelor auto, ceea ce a atras multe companii japoneze îndomeniu: ,,Am observat recent, cu deosebită încân­tare, că forța de muncă înalt specializată determină companiile japoneze să îşi extindă activitățile sau să îşi deschidă noi fabrici în România. Datorită acestui fapt, numărul companiilor japoneze şi al domeniilor de cooperare este în continuă creştere între țările noastre.” a declarat Excelența Sa. ,,În acest moment, în România sunt înregistrate aproxi­mativ 160 de companii japoneze. Dintre acestea, 25 sunt producători de mari dimensiuni, având în România 48 de unități de producție şi peste 38.000 de angajați”.

Modernul showroom deschis în Business Park Braşov reprezintă o investiţie de peste 250 000 de euro a companiei Mitutoyo. Noul showroom este dotat cu aparatură de măsură şi control performantă, de ultimă generaţie, beneficiind de aceasta atât companiile, cât şi studenţii. Dar mai multe despre motivaţia de a deschide noul show- room în Braşov, despre activităţile ce urmează a se desfăşura în cadrul acestuia şi despre obiectivele de viitor ale companiei Mitutoyo, aflăm de la domnul Florin Călin, Director Mitutoyo România, în interviul de mai jos.

 

Interviu cu Florin Călin, Director Mitutoyo România

T&T:Ce a determinat compania Mitutoyo să investească în înfiin­ţarea celui de-al doilea sediu din România, în Braşov, primul fiind deschis în Otopeni?

Florin Călin: Mitutoyo este lider mondial al producătorilor de apa­rate de măsură şi control mărimi lineare. Echipamentele de mare pre­cizie, „made in Japan” produse de către Mitutoyo se adresează în special industriei auto şi aeronautice, dar şi industriei electronice, medicale, precum şi instituţiilor de cercetare, dezvoltare şi învăţământ. Datorită faptului că în zona Braşov, şi în împrejurimi, se concentrează o mare parte din firmele din industria aeronautică şi auto- motive, cu investiţii deosebite în România prin deschiderea de noi obiective industriale şi centre de fabricaţie, Mitutoyo România a decis să deschidă un al doilea showroom la Braşov pentru a fi mai aproape de noii noştri clienţi şi parteneri. De asemenea, şi contractul de colaborare cu Universitatea Transilvania din Braşov, unde Mitutoyo a reali­zat o frumoasă sponsorizare prin realizarea unui laborator metrologic complet utilat cu aparate din fabricaţia proprie, a influenţat decizia de a deschide acest nou showroom, continuând cu succes colaborarea cu prestigiosul centru de învăţământ.

 

T&T:Noul sediu va avea doar rol de showroom sau aici vor fi desfăşurate/realizate anumite activităţi care să vină în întâmpinarea nevoilor companiilor din zonă, dar şi a studenţilor?

F.C.:Noul showroom deschis la Braşov este adresat tuturor clienţilor şi colaboratorilor Mitutoyo. Vom desfăşura numeroase traininguri, vom face demonstraţii de măsurare cu echipamentele Mitutoyo, aplicaţii şi măsurări de piese în sprijinul clienţilor noştri, dar şi evenimente tip ,,Ziua porţilor deschise”. Vom sprijini în continuare cadrele didactice din Universitatea Transilvania din Braşov, dar şi din celelalte centre universitare din Iaşi, Bucureşti, Cluj şi Timişoara, cu care avem deja colaborări şi echipamente Mitutoyo în dotarea laboratoarelor, astfel încât să le poată asigura studenţilor o pregătire tehnică superioară, utilizând echi­pamentele noastre performante şi de ultimă generaţie.

Dorim astfel să restituim şi noi ceva atât Universităţii Transilvania, unde s-au pregătit o parte dintre colegii noştri, cât şi celorlalte universităţi din ţară. Ştim cât de greu este să fie susţinut învăţământul tehnic din România şi de aceea Mitutoyo România doreşte să-şi aducă sprijinul specific prin ajutorul suplimentar acordat şi prin investiţia în tinerii studenţi care învaţă la aceste universităţi. Dorim ca aceştia să poată îmbina cunoştinţele practice oferite de profesorii universităţilor tehnice din România cu aplicaţiile practice uti­lizând echipamentele de măsură şi control performante de la Mitutoyo, şi ulterior să poată folosi cunoştinţele dobân­dite la viitoarele locuri de muncă.

 

T&T:Cum vedeţi piaţa românescă? Cum vă raportaţi la aceasta?

F.C.:Piaţa actuală din România are un foarte mare potenţial. Faptul că de la începutul acestui an au crescut foarte mult investiţiile străine în România, în special în industria auto, mult mai mult decât în celelalte ţări, ne face să înţelegem că rolul nostru este şi va fi în continuare foarte important în dotarea noilor companii cu echipamente de măsură şi control performante, care cu ani în urmă nu erau posibile la noi în ţară. Românul are ,,o vorbă”- cele mai bune auto­mobile sunt cele germane, iar cea mai bună tehnologie este cea japoneză. Noi venim cu această calitate deosebită a tehnologiei japoneze prin echipamentele de măsură şi control Mitutoyo.

Mitutoyo este singurul producător mondial care are în fabricaţie întreaga gamă de aparate de măsură şi control mărimi lineare, de la cunoscutele şublere, micrometre sau ceasuri comparatoare până la sofisticatele aparate de măsurat abateri de formă, suprafaţă, contur, vision sau maşini de măsurat în 3D. Faptul că Mitutoyo a realizat cea mai performantă maşină de măsurat în 3D cu cea mai mare acurateţe spune multe despre tehnologia noastră. Din acest motiv, noi, cei ce lucrăm la Mitutoyo suntem în măsură să spunem ,,dacă noi nu vă putem oferi soluţia de măsurare cu echipamentele noastre Mitutoyo, probabil că ea nu există”. Suntem mândri că majoritatea firmelor importante din in­dustria românească lucrează cu echipamentele Mitutoyo şi dorim în continuare să ne asigurăm clienţii de tot suportul nostru tehnic şi de service.


2408 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.