Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache WHERE cid = 'variables' in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: UPDATE cache SET data = 'a:1047:{s:13:\"theme_default\";s:6:\"tehnic\";s:13:\"filter_html_1\";i:1;s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"69ca3a07d8cfd04e9c6638d5588f4ddb507193c18a6694e790132e7c30d7f166\";s:10:\"menu_masks\";a:32:{i:0;i:127;i:1;i:125;i:2;i:63;i:3;i:62;i:4;i:61;i:5;i:60;i:6;i:59;i:7;i:58;i:8;i:57;i:9;i:56;i:10;i:45;i:11;i:31;i:12;i:30;i:13;i:29;i:14;i:28;i:15;i:25;i:16;i:24;i:17;i:22;i:18;i:21;i:19;i:15;i:20;i:14;i:21;i:13;i:22;i:12;i:23;i:11;i:24;i:10;i:25;i:7;i:26;i:6;i:27;i:5;i:28;i:4;i:29;i:3;i:30;i:2;i:31;i:1;}s:12:\"install_task\";s:4:\"done\";s:13:\"menu_expanded\";a:2:{i:0;s:10:\"navigation\";i:1;s:13:\"primary-links\";}s:9:\"site_name\";s:8:\"TTonline\";s:9:\"site_mail\";s: in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 736

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 737

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 738

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 739
Reverse engineering rentabil cu PowerSHAPE Pro de la Delcam | TTonline

Reverse engineering rentabil cu PowerSHAPE Pro de la Delcam

 Reverse engineering rentabil cu PowerSHAPE Pro de la Delcam

Delcam a dus software-ul de reverse engineering la un nou nivel de suportabilitate prin includerea funcţionalităţilor din pachetul său de reverse engineering, CopyCAD, în noua versiune a soluţiei CAD, PowerSHAPE Pro 2011. Această gamă extinsă de funcţii, care vor fi furnizate în mod automat tuturor utilizatorilor în mentenanţă, este ideal atât pentru crearea de modele CAD, plecând de la date obţinute prin scanare 3D, precum şi pentru transformarea produselor existente în modele îmbunătăţite sau personalizate.

PowerSHAPE Pro este în continuare singura soluţie software CAD care oferă ,,Tribrid Modelling", prin adăugarea de modelare mesh triunghiular la combinaţia de modelare suprafeţe şi solizi, care este oferită în multe alte pachete CAD ca ,,modelare hibrid". Având toate aceste tehnici de modelare diferite într-un singur pachet, reduce necesitatea de a transfera date între mai multe programe şi raţionalizează astfel întregul proces de dezvoltare a produsului.

Gama extinsă de funcţionalităţi, de exemplu capacitatea de a efectua operaţiuni Boolean-e între mesh triunghiular şi solide sau suprafeţe, face PowerSHAPE Pro ideal pentru transformarea produselor existente în modele îmbunătăţite sau pentru crearea de produse personalizate, de exemplu pentru pacienţii din industria medicală.

Cu ,,Tribrid Modelling”, PowerSHAPE Pro oferă o abordare flexibilă şi pragmatică, ce permite începerea proiectului prin captarea modelului fizic şi nu prin producerea unui duplicat reprezentat digital. Acest lucru este deosebit de important atunci când generarea de modele pleacă de la elemente care ar putea fi uzate sau deteriorate şi în cazurile în care calitatea datelor iniţiale este mai puţin decât perfectă. Pentru a converti date obţinute prin scanare în model CAD, pot fi folosite trei tehnici bazate pe: puncte cheie, patch-uri de suprafaţă sau schiţare pe model.

1 Prima tehnică este cea mai potrivită atunci când se creează entităţi geometrice simple. PowerSHAPE Pro poate folosi poziţiile punctelor cheie pentru a crea arcuri şi linii, care vor fi folosite ulterior pentru a obţine o gamă completă de solizi prismatici. Această abordare va fi, de obicei, mult mai rapidă decât metodele bazate pe o scanare completă a obiectului. Pentru a produce o geometrie simplă, de exemplu suprafeţele care sunt perfect plane sau cilindri care sunt perfect rotunzi, ar fi necesară o muncă de editare considerabilă a fişierului mesh triunghiular pentru a compensa orice defecte de formă sau orice alte erori în datele obţinute prin scanare.

2 Cea de-a doua tehnică poate fi folosită pentru forme mai complexe. PowerSHAPE Pro conţine acum toate instrumentele de sculptură şi reparare model din CopyCAD pentru a edita fişierele de tip mesh triunghiular. Aceste instrumente permit ca suprafeţele denivelate să fie uniformizate, găurile din model să fie acoperite şi adăugarea de puncte suplimentare în zonele în care nu avem suficiente date scanate.

Mesh-ul triunghiular editat poate fi apoi convertit în caracteristică a modelului. Utilizatorul are control total asupra modului în care un set complet de date este împărţit în diferite elemente. Fiecare zonă poate fi apoi convertită în date CAD prin generarea unei reţele de curbe şi apoi proiectarea lor pe mesh-ul triunghiular. O suprafaţă unică este generată folosind acest set complet de curbe, folosind funcţia de Smart Surfacing din Powershape care allege automat modul de creare al suprafeţei din curbele selectate. În cazul în care utilizatorul este nemulţumit de selecţia automată sau este pur şi simplu curios să vadă alte opţiuni, el poate parcurge soluţii alternative.

3 A treia abordare permite utilizatorului să schiţeze pe suprafaţa mesh-ului triunghiular linii sau curbe pe care să le folosească ulterior pentru a crea geometria. Modelul solid poate fi apoi completat cu o gamă largă de opţiuni de racordare din PowerSHAPE Pro. Acestea permit crearea de racordări netede şi consistente şi nu un amestec de suprafeţe complexe fără o rază constantă cum se obţin de obicei într-un system de reverse engineering convenţional prin prelucrarea datelor scanate.

În orice stadiu al procesului, sunt disponibile instrumente de analiză pentru a afişa diferenţele dintre mesh-ul triunghiular şi modelul creat în PowerSHAPE Pro. Acest lucru va pune în evidenţă toate zonele care sunt în afara toleranţei necesare.

În cazurile în care datele scanate reprezintă numai suprafeţele exterioare ale modelului, modelarea de solizi din PowerSHAPE Pro poate fi folosită pentru a completa modelul. În primul rând, suprafeţele externe pot fi compensate prin grosimea materialului pentru a genera suprafeţele interne. Caracteristicile geometrice suplimentare, cum ar fi nervuri de rigidizare şi bosaje de fixare, pot fi apoi adăugate pentru a finaliza proiectul.

Integritatea modelului solid final poate fi verificată cu Solid Doctor-ul din PowerSHAPE Pro. Acesta poate aborda în mod automat cele mai frecvente problem care pot apărea atunci când construim modele CAD, inclusiv găuri şi suprapuneri dintre suprafeţe, duplicate sau suprafeţe lipsă. Modelul complet poate fi apoi folosit de întreaga gamă de software Delcam pentru a proiecta matriţa sau ştanţa, pentru prelucrare sau pentru control.

Pachetul complet are acum un preţ ce reprezintă aproximativ o treime din costul sistemelor actuale de reverse engineering cu funcţionalităţi similare.

Detalii complete despre noua versiune pot fi văzute pe Delcam TV la http://www.delcam.tv.


Samir Hulubencu, General Manager Delcam Ro SRL


8607 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.