Digital Twin se extinde şi oferă suport în România pentru Simcenter 3D

Digital Twin se extinde şi oferă suport în România pentru Simcenter 3D

Tot mai multe proiecte, necesită realizarea unor analize CAE, motivele sunt clare: complexitatea produselor crește, siguranța în utilizare e primordială, eficiența energetică trebuie crescută iar normele de mediu sunt din ce în ce mai importante. Acestor provocări se adaugă cele de confort și durabilitate, specifice fiecărei industrii. Simcenter 3D de la Siemens Industry Software, oferă clienților capabilități de analiză predictivă prin implementarea eficientă a unui proces de simulare multidisciplinară. Simcenter ajută inginerii să inoveze mai ușor, să realizeze produse mai bune, mai puțin costisitoare, mai durabile, care pot fi folosite cu încredere de utilizatori.

Ce este Simcenter 3D?

Simcenter 3D este un portofoliu de soluții pentru simulări și analize. Acesta include simulări 3D, unidimensionale și modelarea comportamentului produsului. Simcenter pune la dispoziția utilizatorului capabilitatea de a prezice și mode la în mod activ performanțele produselor într-o multitudine de specializări inginerești de-a lungul tuturor stagiilor de dezvoltare de la conceperea produsului până la lansarea acestuia, inclusiv simularea de utilizare a produsului. Astfel se poate realiza un geamăn digital al produsului care poate fi utilizat pentru a verifica și valida performanța de-a lungul întregului său ciclu de viață. Datorită faptului că acest portofoliu înglobează aplicații din multiple discipline inginerești, Simcenter oferă clienților tot ce au nevoie pentru validarea digitală a produselor.

 

De ce să utilizăm Simcenter 3D?

Câteva dintre avantajele portofoliului pe care le putem enumera sunt:

  • Sporirea vitezei de procesare a simulărilor prin înglobarea soluțiilor de editare a geometriilor, modelarea simulărilor asociative și integrarea soluțiilor multidisciplinare utilizând expertiză din industrie. Datorită rapidității și preciziei lor, solverele folosite în Simcenter 3D sunt motoarele din spatele analizelor: structurale, termice, de mișcare, de curgere și pentru materiale compozite.
  • Pregătirea simulării unui reper este un proces cu pași multipli ce implică: importarea geometriei CAD, discretizarea și conectarea componentelor, stabilirea proprietăților de material, definirea limitelor și condițiilor de încărcare. Aproximativ 80% din timpul unui analist poate fi ocupat de aceste pregătiri. Simcenter vine pregătit în întâmpinarea acestei probleme, reducând drastic timpul necesar inginerului pentru pre-procesare CAE.
  • Analiza structurală integrată este realizată de solverul NX Nastran.

Acest tip de analiză ne înlesnește în țelegerea comportamentelor unui component sau ansamblu de produse ca reacție a solicitărilor de tip stres sau vibrații, acestea fiind critice în industrie.

Simcenter include soluții necesare pentru o gamă largă de probleme întâmpinate în analizele structurale. Din acest motiv nu mai este necesar ca inginerii să apeleze la unelte diferite pentru tipuri diferite de analiză structurală, ci pot realiza toate analizele și testele necesare utilizând o singură interfață utilizator.

  • Înțelegerea mediilor de operare pentru sisteme mecanice complexe, precum mecanismele foto-copiatoarelor sau flaps-urile aripilor aeronavelor pot constitui provocări dure. Multe unelte CAD oferă soluții cinematice care ajută proiectanții să dezvolte o simulare mecanică pentru validarea interferențelor. Simcenter oferă capabilități de simulare dinamică 3D care depășesc cinematica simplă. Analiza mișcărilor calculează forțele de reacție, cupluri, viteze, accelerații și multe altele pentru sistemele mecanice.
  • Pentru evaluarea condițiilor din viața de zi cu zi, analiștii trebuie să considere impactul unui număr semnificativ de aspecte fizice care au loc simultan, precum dinamica structurală, transfer termic, curgerea fluidelor, comportamente non-liniare ale materialelor și dinamică. În mod normal, efectele unui domeniu al fizicii au un impact semnificativ asupra comportamentelor altor domenii ale fizicii. Simcenter 3D fluidizează procesul de realizare a simulărilor multi-fizice. Mediul de modelare integrat în Simcenter elimină nevoia conversiilor de date și translatoare scutind astfel procesul de erori de conversie sau din lipsă de date. Un flux de lucru mai facil al simulărilor multi-fizice semnifică faptul că poate fi dedicat mai mult timp pentru simularea produsului în condiții care reprezintă mai corect lumea reală.

 

Datorită rezultatelor excelente obținute de echipa Digital Twin ca partener Siemens Industry Software în România în implementarea soluțiilor CAD/CAM/PLM, începând cu 1 octombrie 2017, Digital Twin devine certificat pentru a oferi licențe, mentenanță și suport pentru portofoliul de soluții din Simcenter 3D.


Bogdan Georgescu este Trainer Siemens NX la Digital Twin Inginer Roboți Industriali

 


686 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.