Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache WHERE cid = 'variables' in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: UPDATE cache SET data = 'a:1047:{s:13:\"theme_default\";s:6:\"tehnic\";s:13:\"filter_html_1\";i:1;s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"69ca3a07d8cfd04e9c6638d5588f4ddb507193c18a6694e790132e7c30d7f166\";s:10:\"menu_masks\";a:32:{i:0;i:127;i:1;i:125;i:2;i:63;i:3;i:62;i:4;i:61;i:5;i:60;i:6;i:59;i:7;i:58;i:8;i:57;i:9;i:56;i:10;i:45;i:11;i:31;i:12;i:30;i:13;i:29;i:14;i:28;i:15;i:25;i:16;i:24;i:17;i:22;i:18;i:21;i:19;i:15;i:20;i:14;i:21;i:13;i:22;i:12;i:23;i:11;i:24;i:10;i:25;i:7;i:26;i:6;i:27;i:5;i:28;i:4;i:29;i:3;i:30;i:2;i:31;i:1;}s:12:\"install_task\";s:4:\"done\";s:13:\"menu_expanded\";a:2:{i:0;s:10:\"navigation\";i:1;s:13:\"primary-links\";}s:9:\"site_name\";s:8:\"TTonline\";s:9:\"site_mail\";s: in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 736

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 737

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 738

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 739
Seminar MAGIC Engineering, Piteşti ,,O nouă experienţă în proiectarea 3D’’ | TTonline

Seminar MAGIC Engineering, Piteşti ,,O nouă experienţă în proiectarea 3D’’

Seminar MAGIC Engineering, Piteşti  ,,O nouă experienţă în proiectarea 3D’’

În data de 19 martie 2014 a avut loc la Piteşti, în atmosfera caldă şi profesională oferită de hotelul Ramada, evenimentul ,,O nouă experienţă în proiectarea 3D”, organizat de către compania MAGIC Engineering Braşov, Value Added Reseller Dassault Systemes. Acest seminar s-a dorit a fi un prilej de a reuni o cât mai mare parte a celor implicaţi în producţia, dezvoltarea de produs şi învăţământul pentru industria auto. Din acest motiv, alegerea Piteştiului ca locaţie de desfăşurare este una naturală, istoric vorbind, acest oraş fiind cel mai vechi pol automobilistic român.

Evoluţia industriei de automobile: în lume şi în România

Evenimentul s-a bucurat de participarea d-lui Dr. Ing. Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), care a prezentat audienţei evoluţiile recente şi direcţiile de dezvoltare din indus­tria auto. După un an 2013, în care s-au constatat creşteri la nivel global în producţia şi vânzarea de automobile, în Europa continuă declinul. De asemenea, se observă cum China este actorul cel mai important din industria auto, ocupând locul întâi la numărul de autovehicule produse. În ultimii 10 ani au avut loc schimbări majore în această industrie, ţări cu o îndelungată tradiţie automobilistică, de exemplu Franţa sau Spania, neregăsindu-se în 2014 în top 10 mondial.

Industria auto din România, cu cei 2 piloni principali: Dacia – Renault şi Ford, şi-a continuat dezvoltarea, fiind susţinută de către cererile de la export, atât pentru automobile, cât şi pentru seturi de componente (CKD) sau pentru motoare. Din păcate, piaţa auto internă şi-a continuat declinul şi în 2013, numărul total de automobile noi comercializate, fiind depăşit cu mult de importurile de automobile second hand. Industria auto continuă să fie unul dintre motoarele economiei româneşti.

 

Noutăţi în activitatea de concepţie în industria auto

Pentru că într-o industrie atât de dinamică cum este cea auto, poţi fi competitiv doar dacă eşti aliniat cu concurenţa – şi preferabil cu un pas înainte, prezenţa specialiştilor Dassault Systemes la eveniment a avut scopul de a oferi celor prezenţi ocazia de a afla, direct de la sursă, ultimele noutăţi şi evoluţii în tehnologiile PLM (Product Lifecycle Management) dezvoltate de către Dassault Systemes, lider mondial în acest domeniu.

 

Domnul Daniel Pyzak, Director Technical Sales CATIA EMEA, a prezentat CATIA 3DEXPERIENCE, noul mediu de design propus de către Dassault Systemes (DS). Într-o lume în care marile companii sunt prezente global, în care produsele dezvoltate sunt comercializate pe multe pieţe, noua platformă CATIA 3DEXPERIENCE duce colaborarea în timp real între utilizatori la un nou nivel. Aceştia pot lucra în paralel la dezvoltarea aceluiaşi produs şi putem vorbi de o sursă unică de informaţie (single source of truth) pentru toţi cei implicaţi. Exemplul ales a fost cel al dezvoltării unor noi componente sau a modificării unora existente, pentru un model nou de motocicletă.

Toate acestea au loc într-un mediu de lucru intuitiv, care permite reutilizarea şi modificarea datelor provenite chiar din alte sisteme CAD, integrarea în sistem a clienţilor, a furnizorilor, folosind politici de securitate adecvate.

Noi posibilităţi de colaborare în tehnologiile PLM

Domnul Nir Glaser, Senior Technical Spe­cialist, Sales and Distribution EMEA,a prezentat o altă componentă a platformei 3DEXPERIENCE, ENOVIA, care permite utilizatorilor săi să profite din plin de beneficiile lucrului colaborativ în tot ceea ce înseamnă procesele, fazele, rolurile sau gestionarea documentelor care stau în spatele unui produs, pe întreaga sa durată de viaţă.

Într-o prezentare live, Nir Glasser a pus audienţa într-un contact direct cu noua platformă ENOVIA V6, trecând prin etapele cu care se confruntă în activitatea zilnică, roluri cheie într-un proiect de dezvoltare, cum ar fi Project Leader sau Creator. De asemenea, a fost prezentată şi interfaţa prin care date dezvoltate cu CATIA V5 pot fi integrate în programe şi proiecte gestionate cu ENOVIA V6.

 

Demonstraţie live

În ultima parte a evenimentului au avut loc alte prezentări live, susţinute de domnul Sorin Istoc, CATIA Senior Consultant în cadrul companiei MAGIC Engineering. Scopul acestora a fost de oferi audienţei contactul direct cu noile tehnologii prezente în CATIA V6. Au fost prezentate integrarea modelării funcţionale în generarea suprafeţelor – o tehnologie care permite înglobarea comportamentului anumitor entităţi geometrice, precum şi prioritatea geometrică a acestora. Rezultatul: proiectantul poate fi preocupat de CE are de dezvoltat (înglobarea intenţiilor de design) şi nu de CUM să ajungă la rezultatul dorit. Cu Functional Shape Design, ordinea de creare a obiectelor nu mai e atât de importantă, oferind utilizatorului mai multă flexibilitate în activitatea cotidiană.

 

Modelare 3D la repere realizate prin îndoire

O altă tehnologie revoluţionară de modelare 3D din CATIA V6 prezentată a fost cea de Live Shape, utilizatorul având posibilitatea să acţioneze în timp real asupra geometriei pentru crearea, îndepărtarea de material sau modificarea anumitor zone de pe modelul 3D. Această tehnologie este posibilă pentru modelarea solidă generală cu CATIA Live Shape sau pentru repere obţinute prin îndoire (tablă, hârtie, carton) în cazul Bend Part Design.

 

Concluzii

Evenimentul s-a bucurat de o largă participare, 80 de participanţi din 25 de companii şi două universităţi, feed-back-ul fiind unul pozitiv, primind aprecieri pentru organizarea şi ţinuta seminarului, considerându-se că acest gen de evenimente este benefic pentru sectorul auto din ţară,  rezultatul lor urmând să se regăsească în evoluţiile industriale viitoare.

Cum unul din principiile fundamentale ale platformei V6 de la Dassault Systemes este colaborarea, în încheiere au fost prezentate live moduri de interacţionare între utilizatorii care sunt implicaţi în dezvoltarea aceluiaşi produs.


3136 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.