
Aboneaza-te la T&T
1. PATRAN - Soluţia completă de pre şi post-procesare în analiza cu elemente finite
2. GreenBau Tehnologie la TIB 2012
3. GreenBau Tehnologie continuă să se implice activ în instruirea studenţilor
APREL este o organizaţie patronală care s-a format în anul 1997 ca asociaţie a producătorilor de bunuri de larg consum, devenind în anul 2001 Asociaţia Profesională Patronatul Român din Industria Electronică, Electrotehnică, Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.
Iniţiativa de atunci s-a dovedit de bun augur nu numai pentru firmele membre ale APREL, ci şi pentru ramura de industrie în viitorul context al aderării României la U.E., care avea să se petreacă peste 10 ani. În toată această perioadă, obiectivul principal al asociaţiei a fost relansarea productivă a ramurii industriale, promovând în special competitivitatea firmelor membre şi sprijinirea în găsirea de noi pieţe.
Dintre principalele activităţi ale APREL se pot enumera următoarele:
În contextul crizei actuale, faţă de obiectivele propuse încă de la început, APREL a regândit întreaga strategie de dezvoltare. Beneficiind de experienţa iniţiatorilor, între care un merit deosebit îi revine domnului inginer Gheorghe Şerbănescu, organizaţia are astăzi noi membri cu prestanţă profesională în Consiliul de Administraţie, care şi-au dovedit şi calitatea managerială. În noua formulă de organizare, APREL îşi propune să participe cu proiecte la Programele Sectoriale de Creştere a Competitivităţii Produselor Industriale de dezvoltare Resurse Umane. De asemenea, consideră că este necesară intensificarea acţiunilor de valorificare optimă a mecanismelor de derulare a Programului de promovare export prin pârghiile corespunzătoare.
Activarea Comitetului Sectorial Electrotehnică, Automatizări, Electronică are ca scop principal dezvoltarea, actualizarea şi validarea calificărilor la nivel sectorial prin diferite mijloace. Considerăm că este necesară acţiunea consorţiului format din APREL,
Comitetul Electrotehnic Român şi agenţi economici interesaţi (ELECTROTEL, ICPE ACTEL, etc.) de a implementa la nivelul unor localităţi mari (Bucureşti, Braşov, Timişoara, Iaşi, Craiova) ghidurile de bună practică, elaborate de CER, prin măsuri legislative, pentru reducerea consumurilor energetice până la 80%, ceea ce ar crea noi locuri de muncă pentru producerea şi instalarea echipamentelor necesare, cum ar fi:
În concluzie, este necesară stabilirea unui management al economiei de energie la nivelul fiecărei etape, de tip planificare, îndeplinire, evaluare, proiecte viitoare.
Firme reprezentative din APREL prin activitatea lor pot acoperi sectoare importante din industria electrotehnică şi energetică românească, obiective importante pentru dezvoltarea economică a ţării. Putem aminti dintre acestea pe cele mai importante, fără să diminuăm rolul şi meritul tuturor firmelor membre, ca: Electrotel Alexandria, Electromagnetica, ICPE ACTEL S.A.
Considerăm că APREL are forţa necesară pentru a face faţă provocărilor din etapa actuală şi de a contribui la relansarea industriei româneşti, ca o componentă importantă a economiei naţionale.
Cornelia Popescu este inginer în cadrul Icpe Actel
Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.