Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache WHERE cid = 'variables' in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Table './tehnicas_site/cache' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: UPDATE cache SET data = 'a:1047:{s:13:\"theme_default\";s:6:\"tehnic\";s:13:\"filter_html_1\";i:1;s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"69ca3a07d8cfd04e9c6638d5588f4ddb507193c18a6694e790132e7c30d7f166\";s:10:\"menu_masks\";a:32:{i:0;i:127;i:1;i:125;i:2;i:63;i:3;i:62;i:4;i:61;i:5;i:60;i:6;i:59;i:7;i:58;i:8;i:57;i:9;i:56;i:10;i:45;i:11;i:31;i:12;i:30;i:13;i:29;i:14;i:28;i:15;i:25;i:16;i:24;i:17;i:22;i:18;i:21;i:19;i:15;i:20;i:14;i:21;i:13;i:22;i:12;i:23;i:11;i:24;i:10;i:25;i:7;i:26;i:6;i:27;i:5;i:28;i:4;i:29;i:3;i:30;i:2;i:31;i:1;}s:12:\"install_task\";s:4:\"done\";s:13:\"menu_expanded\";a:2:{i:0;s:10:\"navigation\";i:1;s:13:\"primary-links\";}s:9:\"site_name\";s:8:\"TTonline\";s:9:\"site_mail\";s: in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 736

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 737

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 738

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/database.mysql.inc:135) in /home/tehnicas/arhiva.ttonline.ro/includes/bootstrap.inc on line 739
Optimism în industria mondială de roboţi | TTonline

Optimism în industria mondială de roboţi

24.03.2016 | AUTOMATIZARI | T&T
Optimism în industria mondială de roboţi

În urma rezultatelor publicate de World Robotics - Industrial Robots 2015, viitorul industriei mondiale de roboți este privit cu încredere, după cum o arată declarațiile managerilor din domeniu, prezentate mai jos.

„ China este, pentru al doilea an la rând, cea mai mare piață de roboți industriali. În anul 2014, volu­mul vânzărilor a ajuns la aproximativ 57.000 de unități, ceea ce a însemnat un sfert din totalul vânzărilor la nivel global. În perioada 2009-2014, vânzările de roboți industriali au crescut cu o medie anuală de 59%.

Cu îmbunătățirile aduse tehnologiilor robotice și continuă dezvoltare a tehnologiilor inteligente din ultimii ani, domeniile de întrebuințare ale roboților s-au extins tot mai mult. În anul 2014, roboții erau utilizați în 29 de sectoare de producție din China, care includ 4 sectoare suplimentare, comparativ cu anul 2013, reprezentând interesul ridicat al Chinei în ceea ce privește moderniza­rea sectorului său de producție.

Fabricile interne de robotică s-au consolidat treptat, tot mai multe intrând pe piața roboticii, printre ele companii financiare și de IT. Jucătorii internaționali acordă tot mai multă atenție pieței chineze, extinzând sau construind noi unități de producție în China. Se estimează că rata totală de creștere a vânzărilor de roboți în 2015 va depăși 25%. Rata de creștere a vânzărilor furnizorilor interni de roboți va depăși 40%.

 Xiaogang Song,Vicepreședinte executiv și secretar general al China Robotics Industry Alliance (CRIA)

 

 „Astăzi este clar că o nouă generație de roboți colaboratori extinde granițele automatizării robotice prin redefinirea tipurilor de procese industriale care pot fi automatizate; acest lucru va genera o și mai mare cerere pentru industria noastră aflată în creștere, iar noi, cei de la ABB, suntem mândri că am contribuit la aceasta prin introducerea recentă a primului robot cu adevărat colaborator din lume, „YuMi”.

Colaborarea dintre roboți și ființele umane înseamnă, de asemenea, simplificare, deoarece introduce o nouă specie de roboți care pot fi cu ușurință integrați în condiții de producție reale, în întreprinderi de toate formele și dimensiunile.

Barierele și cuștile care despărțeau, în mod tradițional, oamenii de roboți au dispărut; în locul lor vin roboții care sunt ușor de utilizat, de instalat și pot fi programați în mod intuitiv de oricine. Acești roboți vor deveni o parte esențială a ecosistemului integrat, pe care cu toții îl numim acum Internetul Lucrurilor, al serviciilor și al oamenilor.”

Per Vegard Nerseth,Vicepreședinte senior, Șeful unității de afaceri Robotică  Divizia Automatizare și Mișcări Fine ABB Elveția

 

„Piața actuală a roboticii din China este, încă, dominată de roboți străini, fabricați de primii patru producători ai lumii ABB, KUKA, YASKAWA și FANUC. Odată cu progresul tehnologic, crește capacitatea chineză de producție a roboților industriali – transformarea și modernizarea indus­triei tradiționale a devenit prima prioritate.

Stocarea și accesarea datelor în Cloud, bazele mari de date și Internetul sunt factori de transformare importanți, iar roboții joacă un rol cheie în producția inteligentă a viitorului.

În cadrul acestei dezvoltări, roboții îmbunătățesc calitatea și cantitatea produselor și cresc eficiența în producție. De asemenea, aceștia reduc semnificativ costul de producție. Aceste beneficii sunt vitale pentru nucleul competitiv al industriei producătoare din China.”

Minjia He, Președintele Consiliului de Administrație GSK CNC Equipment

 

 „Observăm o creștere continuă în diferite domenii. Apar noi piețe, unde, până acum, automatizarea nu era un subiect ardent. Cu noii roboți, noile tehnologii și soluții și împreună cu partenerii noștri, putem îndeplini cerințele diverșilor clienți din diferite industrii și domenii. O piață deosebit de interesantă este cea a componentelor electronice: industria componentelor electronice se confruntă cu un număr tot mai mare de produse noi, cu evoluții tot mai rapide și cu cicluri de viață scurte ale produselor. Astfel, flexibilitatea devine extrem de importantă în domeniu.

Dincolo de acest aspect, producția în masă pentru o gamă largă de clienți determină o creștere semnificativă a cererii unui sistem de producție cu costuri eficiente. În același timp, este necesară menținerea costurilor compo­nentelor electronice la un nivel cât mai redus. Acesta este momentul în care roboții intră în joc. Ca motor important al inovării și al creșterii, industria componentelor electronice este dependentă de soluțiile de automatizare moderne bazate pe roboți.”

 Stefan Lampa, CEO Kuka Roboter

 

 „Am văzut rate de creștere impre­sionante în ultimii 20 de ani: vânzările de roboți industriali au crescut de la 65.000 în 1995 la 229.000 în 2014. Aceasta înseamnă peste o triplare. Iar această tendință va crește, chiar dacă în mod diferit: procesele de producție se vor schimba la modul general, diferite mașini vor lucra în mod diferit cu ființele umane. Vom vedea cum mai mulți roboți vor intra în viața noastră și în procesele de producție. Siguranța este un factor esențial, însă tot siguranța este cea care duce aceste dezvoltări mai departe.

Roboții tradiționali vor fi înlocuiți de roboți colaboratori mobili, cu braț dublu. Aceștia vor înlocui oamenii în anu­mite domenii în care aceștia nu ar trebui să lucreze. În plus, internetul lucrurilor, în fabricile inteligente (Industry 4.0 sau China 2025) va lega toate elementele între ele. Viitorul înseamnă conectarea tuturor lucrurilor la Internet pentru a asigura că toate datele sunt disponibile și transferate, conectate și utilizate – conducând la producția inteligentă.”

 Mathias Wiklund, COO Comau Robotics

 

 „Faptul că industria de robotică are atât de mult succes se poate atribui, parțial, faptului că respectivele procese de lucru implicate se plasează tot mai mult în avanscenă, în vreme ce roboții înșiși se estompează în fundal, ceea ce impune utilizarea și integrarea sistemelor cu senzori, în special a sistemelor de procesare a imaginii. De asemenea, înregistrăm o cerere masivă de roboți ușori, extrem de dinamici, împreună cu necesarul tot mai mare de roboți cu sarcină utilă mare.

Un exemplu concret de abordare nouă privind automatizarea este un robot colaborator. Deși roboții au înlocuit astfel în mare măsură -și continuă să înlocuiască -lucrătorii umani în locuri de muncă cu probleme, nesigure sau nefavorabile ergonomic, roboții colaboratori servesc unui alt scop. Aceștia lucrează cot la cot cu oamenii, fără garduri de protecție și suplimentează locurile de muncă operate de oameni, ceea ce permite o flexibilitate mult mai mare în configurarea fluxului de operațiuni de producție.”

 Olaf C. Gehrels, CEO FANUC Europ

 

 „Evoluțiile din domeniul roboti­cii sunt animate de o rețea complexă de tehnologii inovatoare pre­cum „Industry 4.0” – cea de-a patra revoluție industrială – și Colaborarea om-robot. În toate acestea, cercetarea și dezvoltarea joacă un rol esențial. Pe măsură ce roboții dezvăluie în mod con­stant noi domenii de aplicare, crește și cererea de soluții adecvate.

Stäubli a investit mult timp și efort în dezvoltarea roboților speciali pentru diverse condiții de lucru: criterii de igienă stricte în industria alimentară, standarde privind camerele cu atmosferă controlată în industria semiconducto­rilor, sectorul medical și farmaceutic precum și condițiile din producția componentelor electronice, acolo unde trebuie eliminată acumularea de sarcini electrostatice. Pentru producătorii de roboți rapiditatea cu care pot aduce inovațiile pe piață și cu care produsele robotice pot reuși pe noile segmente de piață are o importanță crucială.”

 Bernard Carera, Director Divizie Grup Stäubli Robotics

 

„Gama de soluții de automatizare care se adresează unui domeniu mai larg de producători s-a extins și ea.

Ca urmare, vânzările anuale de roboți industriali la nivel mondial au crescut cu 29% în anul 2014. Primii roboți colabo­ratori din lume au pătruns pe piață în anul 2009. Noua generație, așa-numiții coboți au determinat o schimbare de paradigmă în industria producătoare: marile corporații, precum și între­prinderile mici și mijlocii, sunt în căutarea unor noi moduri de a optimiza procesele de producție, pentru a putea face față concurenței la scară globală.

Inventarea coboților a făcut ca automatizarea să fie accesibilă tuturor. Calitățile, precum ușurința utilizării, implementarea flexibilă, colaborarea om-robot, econo­mia de spațiu și amortizarea rapidă a investiției fac ca acest tip nou de robot să fie atractiv. Întregul potențial al pieței globale de coboți este foarte departe de a fi fost atins – prin urmare, ne așteptăm la o cerere tot mai mare în următorii câțiva ani.”

 Enrico Krog Iversen,CEO Universal Robots

 

 „O nouă generație de roboți este un ecou puternic al diverselor cereri: Planul „Fabricat în China 2025”, reindustrializarea Statelor Unite, strategia de reîntinerire a Japoniei și Industry 4.0 din Uniunea Europeană simbolizează, toate, o nouă eră în transformarea echipamentelor și un mod de producție aflat în schimbare.

Noua generație de roboți cu grad ridicat de adaptabilitate lucrează în operațiuni de producție prin utilizarea inteligenței și a tehnologiei cu senzori. Pe lângă industriile tradiționale, roboții pătrund în multe alte domenii ale societății umane, cum ar fi reabilitarea medicală sau serviciile familiale.”

Dr. Daokui Qu, CEO SIASUN Robot & Automation

 

„ Pentru a rămâne competitivi pe piața mondială, industriile producătoare sunt forțate să își îmbunătățească procesele de producție și să aibă costuri mici. Roboții Delta, cu cele trei brațe ale lor, pot fi utilizați pentru diverse operațiuni rapide și repetitive. Producătorii pentru aplicații de tip „pick & place” și de mare viteză profită de cererea masivă din industria componentelor electronice, din industria alimentară și a băuturilor, precum și din industria farmaceutică. Codian Robotics oferă cea mai mare varietate de roboți Delta de top „pick & place” din lume.”

Freek Hartman, Director General Codian Robotics

 

„Industria producătoare din China trece, în prezent, printr-un proces major de transformare și de modernizare.

Deoarece densitatea roboților indus­triali din China este mult mai mică decât în țările dezvoltate, se estimează că potențialul de cerere de roboți indus­triali din piață va fi uriaș.

Conform celor mai recente statistici, piața de roboți a Chinei este, încă, dominată de industria auto. Cota de piață este, încă, relativ mare, dar cu o rată de creștere limitată. Un potențial de creștere al pieței uriaș pentru roboții industriali vine din industria generală.

Industriile generale din China cum ar fi cea a aparaturii electrocasnice, 3C, a alimentelor și a băuturilor, a cau­ciucului și a maselor plastice, a ceramicii, a produselor din metal și a produselor farmaceutice și alte industrii producătoare sunt de dimensiuni mult mai mari decât industria auto. Se poate estima că viitoarea cerere a Chinei de roboți industriali să își continue creșterea pe o perioadă lungă de aici înainte, în ciuda crizei economice globale și a scăderii ratelor de creștere a econo­miei chineze.”

 Dr. Jiegao Wang,Director general ESTUN Robotics

 

„Pe baza experiențelor impor­tante din industria auto, piața generală se află în atenția DAIHEN. Aici se planifică extinderea activităților de vânzare a roboților spre alte aplicații robotice, precum manipularea și supra­vegherea mașinilor. Astăzi, produsele OTC Daihen sunt utilizate în diverse domenii în lume și sunt un factor important de creștere și de dezvoltare pe piețele formatoare de tendințe.

În China, cea mai mare piață de robotică din lume, DAIHEN a susținut calificarea în domeniul tehnologiilor robotizate printr-o creștere anuală a vânzărilor de roboți cu 20%. După ea, piața europeană și cea Nord Americană ocupă primele rânduri în conducerea superioară a DAIHEN. Intensificarea semnificativă a activităților pe ambele piețe este un proces deja în desfășurare.

Dezvoltarea mai multor produse noi, precum roboții de mare viteză și de mare precizie pentru aplicațiile cu laser, roboții cu 7 axe cu acces la piese cu profile complexe și Synchro-Wire-Feed (avans sincronizat al sârmei) pentru realizarea sudurilor fără scântei, chiar și la un amperaj înalt și la mari viteze de sudură, va consolida poziția pe piață.”

Naoki Urai, Vicepreședinte executiv şi Membru în Consiliul de Administrație DAIHEN Corporation, Președinte și director general OTC DAIHEN EUROPE

 

„ În 2014, Asia reprezenta cam două treimi din vânzările globale de roboți industriali. Roboții străini ocupă piața principală. În China, furnizorii de roboți străini au înregistrat o creștere a vânzărilor cu 47%, până la aproximativ 40.000 de unități, reprezentând o cotă de aproximativ 71% din totalul pieței chineze. Furnizorii interni de roboți au înregistrat o creștere a vânzărilor cu 76,6%, până la aproximativ 16.000 de unități, reprezentând o cotă de numai 29%.

Cum China demarează strategia sa de transformare a sistemelor de fabricație, dezvoltarea roboților industriali chinezi are o bază solidă de politici. Acest lucru se datorează planurilor de dezvoltare și politicilor de susținere existente de la nivel guvernamental, național, la cel local.

Domeniile tradiționale de producție, precum cel alimentar, producția de utilaje și echipamente, de prelucrare a meta­lului (aliaje feroase), de aparatură electrocasnică și de medicamente vor deveni un nou domeniu de întrebuințare a roboților industriali. Industriile producătoare tradiționale prezintă o gamă industrială mare, ceea ce oferă o piață cu un spațiu vast pentru dezvoltarea roboților industriali.”

 Zhou Shuopeng,Director general adjunct Shanghai STEP Robotics


5477 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.